Στην κατάμεστη αίθουσα του Επισκοπείου Λαυρίου πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα χθες Κυριακή 22 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου.

Συμμετείχαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής υπό τη μουσική διεύθυνση του κ. Χρήστου Βαττή, η Μικτή Χορωδία του Επιμορφωτικού Εκδρομικού Ομίλου Λαυρίου υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθώς επίσης η Χορωδία και Ορχήστρα του “Περίκλυτου” Ωδείου Λαυρίου υπό τη μουσική διεύθυνση της μαέστρου κ. Άννας Τεμπερικίδη.

Οι Χορωδίες ερμήνευσαν εκκλησιαστικούς ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας, καθώς επίσης ύμνους από περιοχές της χριστιανικής δύσεως και άλλων σλαβικών χωρών. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος μετέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους τις αρχιερατικές και εορταστικές ευχές του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές, τους μαέστρους και τα μέλη των μουσικών συνόλων που συμμετείχαν στην χριστουγεννιάτικη συναυλία της τοπικής Εκκλησίας και ευχήθηκε σε όλους Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μπερδούσης

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: