“Σήμερα σε μια εποχή γκρίζα, αλλοπρόσαλλη και εγωκρατούμενη όπου πολλοί προσπαθούν να απομειώσουν τα ιερά και τα όσια και να αποϊεροποιήσουν την πίστη μας και να καταλύσουν τα αυτονόητα και δεδομένα, σήμερα που όλα λειτουργούν ύπουλα και υπογείως, εμείς χρειάζεται περισσότερο να είμαστε εδραίοι και σταθεροί στην ορθόδοξη πίστη.Πρέπει να βρισκόμαστε μέσα στην πνευματική κιβωτό που λέγεται Ορθόδοξη Εκκλησία. Όποιος βρίσκεται μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία και αμαρτωλός, σώζεται με μετάνοια. Όσο καλός και να είσαι, αν βρίσκεσαι εκτός Εκκλησίας, σωτηρία δεν υπάρχει.”

Μέσα στην φράση αυτή ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, περιέκλεισε το μήνυμα της εορτής του Αγίου Αθανασίου. “Να βρισκόμαστε μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ως μέλη της και να μην φοβόμαστε οτιδήποτε προέρχεται από την εγωκρατούμενη εποχή μας”.

Από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Θησείου ο κ. Κλήμης ανέφερε πως “”Ο Άγιος Αθανάσιος υπέστη πνευματική προετοιμασία κοντά στον Καθηγητή της ερήμου, τον Μέγα Αντώνιο. Υπέστη όμως και πολλές δοκιμασίες και πειρασμούς. Ο Άγιος Αθανάσιος όμως είτε βρισκόταν εν μέσω πειρασμών, είτε βρισκόταν σε πνευματική χαρά, ποτέ δεν απουσίασε από την ζωή του και την σκέψη του ο Χριστός. Γι αυτό και η Εκκλησία μας του απένειμε το προσωνύμιο Μέγας”.

Τον Επίσκοπο Μεθώνης υποδέχθηκε ο νέος προϊστάμενςο του ναού Αρχιμανδρίτης Ευλόγιος Αντωνέλλος, ενώ  τον πλαισίωσαν ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και άλλων Μητροπόλεων. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη παρά τον άστατο καιρό.

Ο κ. Κλήμης έκλεισε λέγοντας ότι “O Άγιος Αθανάσιος ζει και θα ζει μέχρι της συντελείας των αιώνων. Ζει ο Άγιος Αθανάσιος και μας φωτίζει. Ζει και μας διδάσκει με τα συγγράμματά του που είναι αποτυπωμένη η θεολογία Του. Ζει και μας αναπτερώνει το αδουλωτο, ορθόδοξο και αγωνιστικό πνεύμα”.

 

 

 

Ετικέτες: