Ενοριακά

Μεθώνης Κλήμης: «Να έχουμε την μαρτυρία του Προδρόμου»

«Στα θέματα της πίστεως δεν μπορεί κανένας να μας επιβληθεί», τόνισε το πρωί στην ομιλία του ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης από τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού επί της οδού Βουλιαγμένης, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο κ. Κλήμης τίμησε με την παρουσία του στον ναό τον επί τόσα χρόνια συνοδοιπόρο στην Ιερά Σύνοδο, Ά Γραμματέα Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, που, όπως είπε, η συνεργασία τους είναι άψογη.

Ο Αρχιγραμματέας, στο κήρυγμά του, μίλησε για την προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου και προέτρεψε τους πιστούς να διώξουν από την καρδιά τους όλα τα πάθη και να βάλουν μέσα τους τον Χριστό.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται η Εκκλησία μας και ειδικά ο κλήρος από διάφορους εκδότες που παραπληροφορούν τον πιστό λαό, ενώ σημείωσε πως πρέπει να πάρουμε το παράδειγμα του απλού ασκητή Αγίου Ιωάννου και να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε οποιαδήποτε απειλή.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Κλήμη για τη λαμπρή παρουσία του και του ευχήθηκε σύντομα να χαρεί το αξίωμα του επαρχιούχου Μητροπολίτη.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ιερά λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της ενορίας χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ο από Μεθώνης Κλήμης νέος μητροπολίτης Περιστερίου

Ανδρέας Λουδάρος

Η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Νικολάου Πλανά

Γιώργος Δ. Φερδής

Η πρωτεύουσα τίμησε τη μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Λαμπρός εορτασμός στον Άγιο Χαράλαμπο Ιλισίων

Μεθώνης: «Σήμερα η Eκκλησία μας χρειάζεται νέους ιερείς»

Αναστάσιος Βόπης

Μεθώνης: «2000 χρόνια μετά, θέλουν να αφανήσουν τον Χριστό από τις ψυχές των ανθρώπων»

Μαρκος Παπαγεωργίου