Ενοριακά

Μεθώνης Κλήμης: «Να έχουμε την μαρτυρία του Προδρόμου»

«Στα θέματα της πίστεως δεν μπορεί κανένας να μας επιβληθεί», τόνισε το πρωί στην ομιλία του ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης από τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού επί της οδού Βουλιαγμένης, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο κ. Κλήμης τίμησε με την παρουσία του στον ναό τον επί τόσα χρόνια συνοδοιπόρο στην Ιερά Σύνοδο, Ά Γραμματέα Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, που, όπως είπε, η συνεργασία τους είναι άψογη.

Ο Αρχιγραμματέας, στο κήρυγμά του, μίλησε για την προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου και προέτρεψε τους πιστούς να διώξουν από την καρδιά τους όλα τα πάθη και να βάλουν μέσα τους τον Χριστό.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται η Εκκλησία μας και ειδικά ο κλήρος από διάφορους εκδότες που παραπληροφορούν τον πιστό λαό, ενώ σημείωσε πως πρέπει να πάρουμε το παράδειγμα του απλού ασκητή Αγίου Ιωάννου και να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε οποιαδήποτε απειλή.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Κλήμη για τη λαμπρή παρουσία του και του ευχήθηκε σύντομα να χαρεί το αξίωμα του επαρχιούχου Μητροπολίτη.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ιερά λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της ενορίας χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Μεθώνης: «Να διαφυλάξουμε την ιστορία μας, για να αντιμετωπίσουμε το εφιαλτικό αύριο»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Χαρά και συγκίνηση στον αγιο Ιωάννη «Κυνηγό» στον αποχαιρετισμό του νέου μητροπολίτη Λαρίσης

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο Ιερώνυμος Νικολόπουλος νέος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αγία Παρασκευή Νέας Πεντέλης

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μεθώνης: «Ο Σταυρός είναι η ταυτότητά μας η χριστιανική»

Απονομή υποτροφιών από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Σπύρος Παπαγεωργίου