Ελλάδα

Μεθώνης: «Ελάτε να ανέβουμε μαζί το πνευματικό όρος»

Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης προσκάλεσε τους πιστούς να βάλουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ» τους. Συνέχισε λέγοντας πως «Να μεταμορφωθούμε πνευματικά. Να αναρριχηθούμε σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα, μακριά από την υλιστική ελονοσία των επίγειων βάλτων». Όλα αυτά λίγα μόνο μέτρα μακριά από τις πληγείσες από τη πυρκαγιές περιοχές, στο γραφικό παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ζούμπερι.

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Μεταμόρφωσεως χοροστατούντος του κ. Κλήμεντος, πλαισιωμένου από ιερείς των γύρω ενοριών.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς τόνισε ότι «Το μήνυμα της αποψινής εορτής δεν είναι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά να κατορθώσουμε να φτάσουμε στην πραγμάτωση του καθ’ομοίωσιν. Να οδηγηθούμε ακόμα πιο ψηλά στη δική μας πνευματική μεταμόρφωση¨.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας στους γύρω από το Ναό δρόμους.

Λίγο προ της απολύσεως ο προιστάμενος του Ναού π. Σπυρίδωνας Σπηλιόπουλος, δήλωσε πως «προσπαθήσαμε φέτος όλα να είναι λιτά, γιατί δε μπορούμε στα τριακόσια μέτρα να έχουμε νεκρούς και εμείς να πανηγυρίζουμε. Οφείλουμε ευχαριστία στον τριαδικό Θεό που είμαστε ακόμα εδώ, ζωντανοί».

Απηύθηνε επίσης ευχαριστίες προς τον Επίσκοπο κ. Κλήμη, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες, την Τροχαία, τους δημοτικούς συμβούλους που παρεβρέθησαν και στους εθελοντές της πανήγυρης.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Μεθώνης: «Να διαφυλάξουμε την ιστορία μας, για να αντιμετωπίσουμε το εφιαλτικό αύριο»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αγία Παρασκευή Νέας Πεντέλης

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μεθώνης: «Ο Σταυρός είναι η ταυτότητά μας η χριστιανική»

Απονομή υποτροφιών από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μεθώνης Κλήμης: «Να έχουμε την μαρτυρία του Προδρόμου»

Γιώργος Δ. Φερδής

Πλήθος κόσμου στον Άγιο Ιωάννη τον Κυνηγό

Γιώργος Δ. Φερδής