Την 20η Αυγούστου 2017, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ανεγειρόμενο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής, στο προάστιο Mpaka του Pointe-Noire, όπου εκήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως είχε εκτενή συνεργασία με τον ευσεβή ευεργέτη και δραστήριο Πρόεδρο της Ενοριακής Επιτροπής κ.Michel Armand Massa, Μέλος του Επισκοπικού Συμβουλίου της τοπικής Εκκλησίας, σχετικά με τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες περί των ηλεκτρολογικών και μικροφωνικών εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται ότι ήδη ολοκληρώθηκε πλήρως ο ελαιοχρωματισμός του Ναού. Οι εργασίες που απομένουν είναι η τοποθέτηση των πλακιδίων δαπέδου, η επικόλληση των αγιογραφιών στους εσωτερικούς τοίχους και η τοποθέτηση των καμπανών (άπαντα τα ως άνω είδη ευρίσκονται εν πλω από την Ελλάδα προς το Κονγκό δι’ ενός κοντέινερ), καθώς και η κατασκευή και τοποθέτηση ξυλόγλυπτου εικονοστασίου από γηγενή μαΐστορα.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: