Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 | 22:00

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ: Αλιβάνιστοι κυβερνώντες θέλουν να κάνουν την Εκκλησία, σωματείο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Κάθετα αντίθετος στη συμφωνία Αρχιεπισκόπου –Πρωθυπουργού δήλωσε ένας ακόμη μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκ των παλαιών της Ιεραρχίας αλλά και εξ αυτών που παραδοσιακά έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο.

Μιλώντας σε ενορία της επαρχίας του κατά τον Εσπερινό της εορτής της Αγίας Αικατερίνης, ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος δεν έκρυψε την απόλυτη διαφωνία του με τις αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους που εισάγουν, τόσο η αναφορά στην θρησκευτική ουδετερότητα της Πολιτείας στο νέο Σύνταγμα όσο και η συμφωνία Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για προσπάθεια ευτελισμού της Εκκλησίας.

Τα περί μισθοδοσίας του κλήρου και η εκκλησιαστική περιουσία είναι η κορυφή του παγόβουνου είπε με νόημα ο μητροπολίτης Αλέξανδρος, οποίος τόνισε πως «το βάθος είναι, ο ευτελισμός της Εκκλησίας. Να γίνει η Εκκλησία -αφού το κράτος έτσι λέει- αυτή που είναι ο πυλώνας ο δεύτερος της ελληνικής πολιτείας να γίνει απλώς ένα σωματείο…».

Ο μητροπολίτης που υποστήριξε πως η Εκκλησία δεν είναι σωματείο αλλά «…η δημιουργός του κράτους και τροφός του Γένους…» καταδίκασε τις επιθέσεις που δέχονται οι κληρικοί υποστηρίζοντας πως Εκκλησία είμαστε όλοι.

«Και ποιοι αποτελούν την Εκκλησία εμείς οι παπάδες; Έτσι κυκλοφορεί στον κόσμο. Όχι!» είπε ο μητροπολίτης Μαντινείας και συμπλήρωσε «Εκκλησία είμαστε όλοι όσοι έχουμε βαπτιστεί στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και ομολογούμε πίστη στον Ιησού Χριστό».

ΑΛΙΒΑΝΙΣΤΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο μητροπολίτης Αλέξανδρος απέδωσε την άγνοια των κυβερνώντων για τα εκκλησιαστικά πράγματα στο γεγονός πως είναι «αλιβάνιστοι» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δεν γνωρίζουν καν πως να σταθούν στην Εκκλησία όταν έρχονται στις επίσημες τελετές» υποστήριξε, για να συμπληρώσει πως «Έρχεται η Κυβέρνηση σήμερα και λέει «όχι θα χωρίσουμε και η Εκκλησία θα μπει στο περιθώριο». Δεν σκεπτόμαστε τι έκανε η Εκκλησία όλα τα χρόνια αυτά δεν μας ενδιαφέρει η Εκκλησία εμείς θέλουμε να τη διώξουμε από πάνω μας και γίνονται αυτές οι αναταράξεις τώρα και οι συζητήσεις και ο κάθε αρμόδιος αναρμόδιος έχει μια ιδέα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μητροπολίτης Μαντινείας ήταν εξ αυτών που απέφυγαν να τοποθετηθούν στην συνεδρίαση της Ιεραρχίας δημιουργώντας την εντύπωση πως ενδεχομένως να συμφωνούσε με τον Αρχιεπίσκοπο, κάτι το οποίο όμως τελικά δεν ισχύει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ