Την εορτή του Αγίου Πνεύματος τίμησαν οι κάτοικοι του χωριού Αθήναιο στη Δημοτική Ενότητα Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης το πρωί της Δευτέρας 1η Ιουνίου.

Στη θεία λειτουργία και την αρτοκλασία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ενώ μετά το τέλος του εκκλησιάσματος ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στο χωριό υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Άγιο Πνεύμα και μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Η Εκκλησία δεν παραμυθιάζει τους ανθρώπους και όσα καταγράφει η Αγία Γραφή είναι γεγονότα αναμφισβήτητα και η αρχαιολογία με τις έρευνές της βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές».

Μετά την λιτάνευση της εικόνας ακολούθησε φαγητό στην πλατεία του χωριού προσφορά της Εκκλησίας και του Δήμου ενώ όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να γευτούν βερίκοκα – προσφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη. Ενώ να σημειώσουμε πως ο κ. Αλέξανδρος δεν παρέλειψε να πειράξει και τον Αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα σχετικά με την λιτάνευση της εικόνας η οποία όπως είπε έγινε “κατ’ απαίτησή του”.

Να αναφέρουμε πως το Αθήναιο είναι το χωριό του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και του Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας Θοδωρή Ντάνου και τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Ρουμελιώτης και Γιάννης Κατσίρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Σταματάκος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Τότσης, Νίκος Γεωργανόπουλος, Δημήτρης Σταματόπουλος, οι ΔΣ Δημόπουλος και Κοσκινάς, ο Διοικητής της Μεραρχίας κ. Παναγόπουλος, ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ κ. Γλυνός και η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη.

ΠΗΓΗ: dtr915.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: