Ελλάδα

Μαθητές του 2ου Δημοτικού προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής

Οι μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μυκόνου, συνοδευόμενοι από τους κ.κ. διδασκάλους τους, ήρθαν την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο Ι. Μητρ. Ναό της Μεγάλης Παναγιάς για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Τουρλιανής που φιλοξενείται για την περίοδο της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τους μαθητές καλωσόρισε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Πρωθιερεύς του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πολυαιώνια ιστορία του ιερού εικονίσματος και ξενάγησε τα παιδιά στον Ιερό και ιστορικό Ναό της Παναγιάς της Αγγελοχτισμένης. Ευχαρίστησε τον ελλογιμώτατο Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και τους κ.κ. διδασκάλους που συνόδευσαν τους μαθητές, για την μετά χαράς αποδεχθείσα πρόσκλησή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «…ένα αγιολογικό χωρίο αναφέρει (Στήκετε και κρατείτε τάς παραδόσεις ας εδιδάχθητε, είτε διά λόγου, εί δι’ επιστολής ημών), και παίρνοντας ως προτροπή αυτό, αδελφικά θέλω να σας συγχαρώ που φέρατε τους μαθητές του Σχολείου σας να προσκυνήσουν και να λάβουν την αγιαστική χάρη της Παναγίας μας, της Τουρλιανής, διατηρώντας έτσι και μεταλαμπαδεύοντας στις ψυχές των παιδιών μας, ένα τρισαιώνιο έθιμο που είναι χαραγμένο κατάβαθα στις καρδιές όλων των Μυκονίων ανά τους αιώνες…»!

Τελειώνοντας μετέφερε το ανύστακτο ενδιαφέρον για την νεότητα της πολυνησιακής Μητρόπολής μας, τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, και διένειμε, ως ευλογία, μία εικόνα της Παναγίας της Τουρλιανής.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κοντά στα παιδιά της Αθήνας

Γιώργος Δ. Φερδής

Μαθητές του Β’ Δημ. Σχολείου Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου στην Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως Χίου

Ι.Μ. Χίου

Mαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού στον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Ι.Μ. Χαλκίδος

Στον Μητροπολίτη Δημητριάδος μαθητές του προγράμματος Erasmus

Αναδημοσίευση

Η προετοιμασία των Βαΐων στην Μεγάλη Παναγιά Μυκόνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου με μαθητές Λυκείου και Ιεροψάλτες της Μητροπόλεως