Άγιον Όρος

Μαθητές από τα Γρεβενά επισκέφθηκαν το Άγιο Όρος

Η Κατηχητική Ομάδα Γυμνασίου – Λυκείου της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών πραγματοποίησε ένα προσκύνημα στο Αγιώνυμο Όρος, στο Περιβόλι της Παναγιάς. Μόνο η λέξη «ευλογία» μπορεί να χωρέσει τις εικόνες που προσλάβαμε. Και τούτο γιατί τα μάτια, τα αυτιά, το στόμα, τα χέρια, μα κυρίως η καρδιά «γέμισαν» από εικόνες που δεν σχημάτισαν μόνο όμορφες αναμνήσεις αλλά στιγμάτισαν από τούδε και στο εξής την ζωή μας.

Η φιλοξενία, η προσευχή, το αγωνιστικό φρόνημα, η διακονία, η ευταξία, η φροντίδα, το χαμόγελο, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά που «κλέψαμε» για ίδιον όφελος από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, όπου και φιλοξενηθήκαμε.

Μα κυρίως μας ωφέλησε η γνωριμία με την Παναγία μας, την Μητέρα του Θεού αλλά και δική μας Μητέρα, με τις εικόνες της, την Βηματάρισσα, την Παραμυθία, την Εσφαγμένη, την Πυροβοληθείσα στο Βατοπαίδι, την Πορταΐτισσα των Ιβήρων, την Φοβερά Προστασία του Κουτλουμουσίου, του Άξιον Εστί στο Πρωτάτο, αλλά και τον Άγιο Ανδρέα στο Σεράϊ και την Αθωνιάδα Σχολή.

Παντού ευλογία, δηλαδή, Θεία Χάρη. Προσευχή στις πρωινές ακολουθίες. Προσκύνηση της Αγίας Ζώνης της Παναγίας που ευωδίαζε, αλλά και των Τιμίων Λειψάνων τόσων Αγίων. Όμορφες και χρήσιμες κουβέντες με τους Πατέρες στον φλοίσβο της θαλάσσης, Χαιρετισμούς στο παρεκκλήσι της Παναγίας υπό το φως του κεριού. Διακόνημα στην αγιορείτικη κουζίνα… Εικόνες που έκαναν τα παιδιά να μονολογήσουν πως αυτή η εκδρομή του κατηχητικού ήταν η καλύτερη. «Αγιόμορφα και φανταστΑθωνικά» ήταν τα σχόλια των μικρών προσκυνητών. Φύγαμε με βαριά καρδιά, αλλά γνωρίζοντας πως θα ξαναπάμε, γιατί πλέον έχουμε φίλους πολύτιμους τους Πατέρες αλλά κυρίως γιατί θέλουμε να ανταμώσουμε την Μάνα μας την Παναγιά. Μικρό αντίδωρο σε όλα τα παραπάνω, η καρδιακή μας προσευχή.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Γρεβενών: «Εδώ στα Γρεβενά, είμαστε άξιοι της μοίρας μας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Τα Γρεβενά υποδέχτηκαν την κάρα του Οσίου Νικάνορος

Ι.Μ. Γρεβενών

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Το Άγιον Όρος είναι ένας πολύτιμος λίθος στη Μίτρα του εκάστοτε Οικουμενικού Πατριάρχη»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Επιμνημόσυνη δέηση για τον τελευταίο Αυτοκράτορα και εκδήλωση για την Άλωση στη Μητρόπολη Γρεβενών

Ι.Μ. Γρεβενών

Τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Άννης από το Άγιο Όρος στο Ναύπλιο

«Τίτλοι τέλους» για την κατηχητική χρονιά της Μητροπόλεως Γρεβενών

Ι.Μ. Γρεβενών