Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 10:51

Ο εξισλαμισμός του Λονδίνου είναι σχεδόν πλήρης, με εκατοντάδες επίσημα δικαστήρια της σαρία να λειτουργούν στην πρωτεύουσα και τζαμιά να ανοίγουν στη θέση εκκλησιών.

Λονδίνο: Κλείνουν 500 εκκλησίες, ανοίγουν 423 νέα τζαμιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο εξισλαμισμός του Λονδίνου αυξάνεται ραγδαία. Εκατοντάδες τζαμιά ανοίγουν εκεί όπου γνωστές χριστιανικές εκκλησίες βρίσκονταν εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια.

“Το Λονδίνο είναι πιο ισλαμικό από ό,τι πολλές μουσουλμανικές χώρες μαζί”, σύμφωνα με τον Maulana Syed Raza Rizvi, μια από τους κήρυκες που τώρα ηγούνται του “Londonistan”, τον εξισλαμισμό δηλαδή του Λονδίνου όπως λέει η δημοσιογράφος Melanie Phillips.

“Οι τρομοκράτες δεν μπορούν να αντέξουν το πολυπολιτισμικό του Λονδίνου”, δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σάντικ Χαν, μετά τη θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στο Westminster πέρυσι. Το αντίθετο ισχύει: οι βρετανοί πολυπολιτιστές τροφοδοτούν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό.

Το Λονδίνο, με τα 423 νέα τζαμιά του, χτίζεται στα θλιβερά ερείπια του αγγλικού χριστιανισμού.

Πολλές εικονικές χριστιανικές εκκλησίες στο Λονδίνο έχουν μετατραπεί σε τζαμιά.

Η Gatestone Institute αναφέρει: Η εκκλησία Hyatt United αγοράστηκε από την αιγυπτιακή κοινότητα για να μετατραπεί σε ένα τζαμί. Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου έχει μετατραπεί σε τζαμί της Μαντίνας. Το Τζαμί της Brick Lane χτίστηκε σε μια πρώην μεθοδιστική εκκλησία. Δεν μετατρέπονται όμως μόνο τα κτήρια, αλλά και οι άνθρωποι. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ασπαστεί το Ισλάμ έχει διπλασιαστεί.

Η Daily Mail δημοσίευσε φωτογραφίες μιας εκκλησίας και ενός τζαμί σε απόσταση λίγων μέτρων το ένα από το άλλο στην καρδιά του Λονδίνου. Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει 1.230 πιστούς, συγκεντρώθηκαν μόνο 12 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία Στην εκκλησία της Σάντα Μαρία υπήρχαν 20 άτομα.

Στο Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική πόλη, όπου ζουν πολλοί φανατικοί ισλαμιστές και σχεδιάζουν τις επιθέσεις τους, ένας ισλαμικός μιναρές δεσπόζει στον ουρανό. Υπάρχουν αναφορές που επιτρέπουν στα βρετανικά τζαμιά να καλούν τους Ισλαμιστές πιστούς σε προσευχή από τα ηχεία τρεις φορές την ημέρα.

Μέχρι το 2020, εκτιμάται ότι ο αριθμός των μουσουλμάνων που προσεγγίζουν προσευχές θα φτάσει τουλάχιστον 683.000, ενώ ο αριθμός των χριστιανών που θα παρακολουθήσουν εβδομαδιαία θεία λειτουργία θα μειωθεί στα 679.000.

Από το 2001, 500 εκκλησίες του Λονδίνου όλων των ομολογιών έχουν μετατραπεί σε ιδιωτικές κατοικίες. Κατά την ίδια περίοδο, τα βρετανικά τζαμιά έχουν πολλαπλασιαστεί. Μεταξύ του 2012 και του 2014, το ποσοστό των Βρετανών που προσδιορίζονται ως Αγγλικανοί μειώθηκε από 21% σε 17%, δηλαδή μείωση 1,7 εκατ. ατόμων, ενώ, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το αξιόπιστο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών NatCen, ο αριθμός των μουσουλμάνων αυξήθηκε με σχεδόν ένα εκατομμύριο.

Οι εκκλησιαζόμενοι μειώνονται με ρυθμό που μέσα σε μια γενιά, ο αριθμός τους θα είναι τρεις φορές χαμηλότερος από εκείνον των Μουσουλμάνων που πηγαίνουν τακτικά στο τζαμί την Παρασκευή.

Δημογραφικά, η Βρετανία αποκτά όλο και περισσότερο ένα ισλαμικό πρόσωπο σε μέρη όπως το Μπέρμιγχαμ, το Μπράντφορντ, το Ντέρμπι, το Ντέους, το Λιντς, το Λέστερ, το Λίβερπουλ, το Λούτον, το Μάντσεστερ, το Σέφιλντ, το Waltham Forest και το Tower Hamlets. Το 2015, μια ανάλυση της πιο κοινής ονομασίας στην Αγγλία έδειξε ότι ήταν ο Mohammed, συμπεριλαμβανομένων ορθογραφικών παραλλαγών όπως ο Μωάμεθ και ο Μοχάμαντ.

Οι σημαντικότερες πόλεις έχουν τεράστιο μουσουλμανικό πληθυσμό. Στο Μπέρμιγχαμ, υπάρχει επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα ένα παιδί να γεννηθεί σε μουσουλμανική οικογένεια παρά σε χριστιανική. Στο Μπράντφορντ και στο Λέστερ, τα μισά παιδιά είναι μουσουλμάνοι. Οι μουσουλμάνοι δεν χρειάζεται να γίνουν η πλειοψηφία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Απλά χρειάζονται βαθμιαία να εξισλαμίσουν τις σημαντικότερες πόλεις. Η αλλαγή γίνεται ήδη.

Το “Londonistan” δεν είναι ένας εφιάλτης της πλειοψηφίας των Μουσουλμάνων. Είναι ένα πολιτιστικό, δημογραφικό και θρησκευτικό υβρίδιο στο οποίο ο χριστιανισμός μειώνεται και το Ισλάμ προχωρά.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συμμετέχουν σε δημόσια υπηρεσία προσευχής στο εξωτερικό στο Μπέρμιγχαμ, Αγγλία, στις 6 Ιουλίου 2016.

(Πηγή εικόνας: Ruptly video screenshot)

Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Γνώσης, το ένα τρίτο των μουσουλμάνων του Ηνωμένου Βασιλείου δεν αισθάνονται “μέρος του βρετανικού πολιτισμού”.

Το Λονδίνο είναι επίσης γεμάτο από δικαστήρια σαρία. Υπάρχουν επίσημα 100. Η εμφάνιση αυτού του παράλληλου δικαστικού συστήματος κατέστη δυνατή χάρη στον βρετανικό νόμο περί διαιτησίας και το σύστημα εναλλακτικής επίλυσης διαφορών. Αυτά τα νέα δικαστήρια βασίζονται στην απόρριψη του απαραβίαστου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: οι αξίες της ελευθερίας και της ισότητας που αποτελούν τη βάση του αγγλικού κοινού νόμου.

Ένας από τους κορυφαίους δικαστές της Βρετανίας, Sir James Munby, δήλωσε ότι ο Χριστιανισμός δεν επηρεάζει πλέον τα δικαστήρια και αυτά πρέπει να είναι πολυπολιτισμικά – που σημαίνει περισσότερο ισλαμικά. Ο Ρόουαν Ουίλιαμς, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, και ο Αρχιεπίσκοπος Λόρδος Phillips πρότειναν επίσης ότι το βρετανικό δίκαιο θα πρέπει να “ενσωματώσει” τα στοιχεία του νόμου της σαρία. Το βρετανικό πολιτιστικό ίδρυμα συνηθίζει γρήγορα στους ισλαμιστές φονταμενταλιστές να δεχτούν τα αιτήματά τους.

Τα βρετανικά πανεπιστήμια προωθούν επίσης τον ισλαμικό νόμο. Οι επίσημες οδηγίες του πανεπιστημίου “Εξωτερικοί ομιλητές σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”, που δημοσιεύτηκαν από τα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, προβλέπουν ότι “ορθόδοξες θρησκευτικές ομάδες” μπορούν να χωρίσουν άνδρες και γυναίκες κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Στο Queen Mary University του Λονδίνου, οι γυναίκες έπρεπε να χρησιμοποιούν ξεχωριστή είσοδο και αναγκάστηκαν να καθίσουν σε ένα δωμάτιο χωρίς να μπορούν να κάνουν ερωτήσεις ή να σηκώσουν τα χέρια τους – όπως στο Ριάντ ή στην Τεχεράνη. Η ισλαμική κοινωνία της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου διοργάνωσε ένα γκαλά, στο οποίο οι γυναίκες και οι άνδρες χωρίστηκαν από ένα πάνελ επτά μέτρων.

Μετά την επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, ο επικεφαλής του MI6, Sir John Sawers, συνέστησε την αυτολογοκρισία και “κάποια συγκράτηση” στη συζήτηση για το Ισλάμ. Ο βρετανός πρεσβευτής στη Σαουδική Αραβία, Simon Collis, μετέτρεψε στο Ισλάμ και ολοκλήρωσε το προσκύνημα στη Μέκκα, το χατζ. Τώρα ο ίδιος ονομάζεται Haji Collis.

Πηγή:yournewswire.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ