Τον μεθέορτο εσπερινό, τα εγκώμια και την λιτάνευση του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης τέλεσαν στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου δήμου.

Χοροστατούντος του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου τελέστηκε ο εσπερινός με την συμμετοχή πλήθος πιστών που με υπομονή περίμεναν στην ουρά για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Αγίας.

Λίγο πριν το τέλος το λείψανο της Αγίας Ελένης καθώς και η εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με λιτανευτική πομπή στον περίγυρο του ναού της Αγίας Βαρβάρας.

Στην λιτανεία συμμετείχαν η φιλαρμονική μπάντα αλλά και στρατιωτικό άγημα που μετέφερε στους ώμους το σκήνωμα της Αγίας Ελένης.

Στο τέλος ο Επίσκοπος Φαναρίου ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Σαλώνων αλλά και τους πιστούς που συμμετείχαν στην λιτανεία, ενώ τόνισε ότι “με την έλευση του λειψάνου της Αγίας Ελένης αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: