Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:42

Λιτανεία της Μυρτιδιώτισσας στον Πειραιά – Αιχμές από Σεραφείμ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Σύναξη της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στον ομώνυμο Ναό στο Μικρολίμανο Φαλήρου. Ο συγκεκριμένος ναός συγκεντρώνει χιλιάδες πιστούς κάθε χρόνο από όλη την Αττική, όπου εορτάζουν την ανεύρεση της εικόνας ανάμεσα στις μυρτιές (μύρτιδα) καθώς και το θαύμα της θεραπείας του παραλύτου της περιοχής.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή πολλών ιερέων της Μητροπόλεως Πειραιώς. Στον θείο λόγο του ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην συμβολή της Παναγίας στην σωτηρία του ανθρωπίνου γένους με την Γέννηση του Υιού και Λόγου του Θεού, ενώ τόνισε την σημερινή κατάσταση όπου υπάρχει η πρόθεση για απεμπόληση όλων των χριστιανικών κεκτημένων παραδόσεων και πεποιθήσεων με αποτέλεσμα τον αποχρωματισμό της θρησκείας και της ταυτότητός μας.

Εν συνεχεία τελέστηκε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση στα στενά της Καστέλλας με την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιώς, Αγήματος του Λιμενικού Σώματος που βάσταξε την εικόνα στην περιφορά, του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτευτών.

Ο κ. Σεραφείμ ευχήθηκε “η Παναγία να θεραπεύσει την παραλυσία της κοινωνίας και των καρδιών. Όποιος είναι κοντά στην Παναγία δεν διασπάται, δεν κλονίζεται, δεν απελπίζεται και δεν νικάται”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ