Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 15:15

Λεγκόϊντα: Από τη στιγμή που δεν γίνονται ενέργειες στο θέμα της «Αυτοκεφαλίας» το θέμα μένει στην επικαιρότητα τεχνητά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | NEWSDESK Μιλώντας στην εκπομπής «Σβέτλι βέτσερ» του προγράμματος «Πίστη», ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής των σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα Μ.Μ.Ε. Β. Ρ. Λεγκόϊντα σημείωσε ότι η διαδικασία δημιουργίας «ενιαίας τοπικής ορθόδοξης Εκκλησίας» από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και τις ουκρανικές αρχές στην Ουκρανία διεξάγεται εν πολλοίς με τρόπο «συγκλονιστικά μη σοβαρό» σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ρωσίας.

«Αυτή η μη σοβαρότητα έγκειται στο γεγονός ότι δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε οι κανόνες ούτε οι γνώμες εκατομμυρίων πιστών, για να μην αναφερθούμε καν στα έγγραφα και τους κανονισμούς», δήλωσε ο Β. Ρ. Λεγκόϊντα.

«Δεν αποκλείω ότι η Κωνσταντινούπολη προσπαθεί να υλοποιήσει τις προθέσεις της, αλλά μέχρι σήμερα βλέπουμε μία μεγάλη αλληλουχία υποσχέσεων και γεγονότων, το νόημα των οποίων μπορεί να εντοπιστεί μόνο στο να κρατήσουν το θέμα στην επικαιρότητα», πρόσθεσε.

Ως παράδειγμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα Μ.Μ.Ε. ανέφερε ότι το κείμενο που υπεγράφη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης του προέδρου Ποροσένκο με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ακόμη. «Υπεγράφη κάποια συμφωνία. Δήλωσαν πως πρόκειται για μία νέα σελίδα, για μία νέα εποχή. Κανείς όμως δεν έχει μέχρι τώρα το κείμενο της συμφωνίας. Τι αναφέρεται σε αυτό που πρέπει να παραμείνει κρυφό και γιατί δεν το δημοσιεύουν;» σημείωσε. «Απορρίπτουμε το ζήτημα της μυστικότητας: η Εκκλησία δεν μπορεί να υπογράφει μυστικές συμφωνίες. Αυτό σημαίνει πως η μοναδική εξήγηση είναι μόνο μία: δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό το ντοκουμέντο. Είναι, μάλλον, μία συμφωνία κενή περιεχομένου», κατέληξε ο Β. Ρ. Λεγκόϊντα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα Μ.Μ.Ε., το ίδιο το γεγονός της υπογραφής συμφωνίας δημοσιοποιήθηκε μόνο και μόνο για να υπογραμμιστεί η σημασία της συνάντησης του Ποροσένκο με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. «Στο βαθμό που δεν εκδίδουν τον υπεσχημένο τόμο, το θέμα πρέπει να παραμένει στην επικαιρότητα με κάποιες δηλώσεις. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτό που βλέπουμε: οι δηλώσεις γίνονται με ένα και μοναδικό σκοπό: να υπογραμμίζεται διαρκώς η υπόσχεση «να, όπου να ‘ναι θα τον εκδώσουμε»,- κατέληξε ο Β. Ρ. Λεγκόϊντα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ