Με κατάνυξη αλλά και τις δέουσες τιμές πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των λειψάνων των αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης χθες το απόγευμα- παραμονή της μνήμης τους- στην ενορία Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Πρόχωμα του νομού Θεσσαλονίκης.

Τα ιερά λείψανα μετέφερε από την Κύπρο, και συγκεκριμένα από την ιερά μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της μητρόπολης, αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μπακόπουλος.

Νέοι και νέες με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές συνόδευσαν την λιτανευτική πομπή μέχρι τον ναό όπου τα ιερά λείψανα παρέλαβε ο επιχώριος μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος και στη συνέχεια τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός.

Ο κ. Δημήτριος, στην ομιλία του, υπογράμμισε την ιδιαίτερη ευλογία από την παρουσία των λειψάνων για τους κατοίκους της ενορίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς «οι άγιοι είναι τα έμψυχα αλεξικέραυνα του Θεού».

Στάθηκε, επίσης, στην έννοια του κατά Θεόν δίκαιου ανρθώπου- όπως ήταν οι άγιοι Ιωακείμ και Άννα- ο οποίος είναι αυτός που «εφαρμόζει πιστά το θέλημα του Θεού και απαντλεί χάριν αντί χάριτος».

Κλείνοντας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα για την καλοσύνη του να δώσει την ευλογία του για τον ερχομό των ιερών λειψάνων από την Κύπρο.

Τα ιερά λείψανα των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης θα παραμείνουν στον ιερό ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Πρόχωμα μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την πανήγυρη του ναού, ενώ καθημερινά θα τελούνται οι ενδιάτακτες ακολουθίες.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΖΑΧΟΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: