Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών υποδέχτηκε το Πεταλίδι Λείψανα των Αγίων Γεώργιου και Χαραλάμπους, καθώς και Ιερά Εμβάδα του Αγίου Διονυσίου του εκ Ζακύνθου.

Τα ιερά θησαυρίσματα υποδέχτηκαν, στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τοπικές αρχές και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε λιτάνευση γύρωθεν της πλατείας και τα Ιερά Λείψανα εναποτέθηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια, ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία, παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και ιερά αγρυπνία.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε ότι τα Λείψανα των Αγίων της εκκλησίας μας αποτελούν σημείο αναφοράς της πίστης μας. «Οι πιστοί μέσω αυτών γίνονται λήπτες χάριτος και συνάμα καλούνται να μιμηθούν τους Αγίους στη ζωή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα Λείψανα αποτελούν άντληση δύναμης κι ελπίδας για τις δοκιμασίες κι αιώνια ευλογία για όλους μας. Τέλος, απένειμε στον εφημέριο του ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Κουρκουλή, το Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως, τιμώντας τον για τα σαράντα και πλέον έτη διακονίας και προσφοράς του. Ανέφερε, μάλιστα, ότι αποτέλεσε την πρώτη χειροτονία του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης, ο τέως βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, η περιφερειακή σύμβουλος Αντ. Μπούζα, ο Διοικητής της 120. Π.Ε.Α. Ταξίαρχος Θ. Λάγιος, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικός Διευθυντής Γ. Μοσχόπουλος, ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Πεταλιδίου Αστυνόμος Β’ Ν. Λαγογιάννης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Μεσσήνης.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: