Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 | 8:19

Λαοθάλασσα πιστών στην εορτή του Οσίου Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το εσπέρας της Δευτέρας 25 Ιουνίου ε.έ., ετελέσθη εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Οσίου Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας συνεχιζόταν και το προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού εκ του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, ο οποίος αυτές τις ημέρες ευρίσκεται εις την Μητρόπολη μας και καθημερινώς πλήθος πιστών προσέρχονται με ευλάβεια, ταπείνωση και με δακρυσμένα μάτια για να Τον ασπασθούν και να λάβουν την Ευλογία Του.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην μορφή του Οσίου Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων «την ζωντανή επικοινωνία που πρέπει να έχουμε μέσα από την προσευχή μας με τον Κύριο και με τους Αγίους».

»Η Προσευχή για την ζωή του κάθε ανθρώπου είναι αναγκαία λειτουργία», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος για να συμπλήρωση λέγοντας ότι «μέσα από αυτή μπορούμε και λαμβάνουμε δύναμη και θάρρος για να στηρίξουμε πνευματικά τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας».

Αύριο Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, κυριόνυμο ημέρας της εορτής του Οσίου Δαβίδ, θα τελεσθή η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται και το προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού εκ του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, ο οποίος θα ευρίσκεται εις την Μητρόπολη μας έως την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018.

Φωτογραφικό Υλικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ