Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 | 20:02

Λαοδικείας: “Τα γεγονότα της Σμύρνης, τα βίωσαν μαρτυρικά οι πρόγονοί μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου “Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, ούτε να παραχαράξουμε, ουτε και να ξαναγράψουμε την ιστορία μας” τόνισε ο μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος από την Παντοβασίλισσα Ραφήνας.

Ο ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου που προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού στο προσφυγικό προάστειο της Ραφήνας είπε πως “εμείς οι Έλληνες έχουμε ιστορία 5000 χρόνων και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, ούτε να παραχαράξουμε, ουτε και να ξαναγράψουμε την ιστορία μας”, ενώ πρόσθεσε ότι “δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δηλώνουν ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι και διεκδικούν θέση στο κοινοβούλιο και λένε ότι έγινε συνωστισμός. Τα γεγονότα που έζησε ο ελληνισμός στη Σμύρνη τα ζήσαμε στο πετσί μας και οι πρόγονοί μας τα βίωσαν μαρτυρικά”.

Ο κ. Θεοδώρητος αναφερόμενος στην εφέστιο εικόνα της Παναγίας της Παντοβασιλισσας από την Τρίγλια της Βιθυνίας είπε ότι το μεγαλείο αυτό που βρίσκεται ανάμεσά μας, το μετέφεραν οι πρόγονοί μας εκείνες τις τραγικές στιγμές κι εμείς τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη που ήρθαν κατατρεγμενοι στην φτωχή Ελλάδα και έφεραν μαζί τους τον πολιτισμό και το ήθος”.

Ο ναός που πανηγυρίζει την εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες πιστούς από όλη την Αττική. Για το γεγονός της Γεννήσεως της Παναγίας ο κ. Θεοδώρητος είπε πως “Η Παναγία μας είναι ένα δώρο Θεού προς τον άνθρωπο. Η Γεννήση της Θεοτόκου είναι ένα ξεχωριστό γεγονός καθώς νίκησε την ατεκνία, που εκείνη την εποχή η μόνη ελπίδα ήταν η παρέμβαση του Θεού. Ο Ιωακείμ και η Άννα έφεραν στον κόσμο μια κοπέλα που έμμελε να διαδραματίσει ενα τόσο σημαντικό ρόλο στο σχέδιο της θείας οικονομίας”.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και την συμμετοχή του δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς και του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινού και εκατοντάδων πιστών.

Εκ μέρους των ιερεών τον μητροπολίτη Λαοδικείας ευχαρίστησε ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Μεσογαίας, αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογερόπουλος, ενώ ο κ. Θεοδώρητος ευχαρίστησε τον ποιμενάρχη, μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο για την πρόσκληση να προεξάρχει της πανηγύρεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ