Με διάχυτη τη συγκίνηση αλλά και την ικανοποίηση της επίτευξης του πρώτου μεγάλου στόχου του Μητροπολίτη Χίου εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Βροντάδο, παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η νέα υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητρόπολης Χίου με την ονομασία «Άγιος Αγαπητός».

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος παρουσία δεκάδων ιερέων της Μητρόπολης αλλά και πλήθους υψηλών προσωπικοτήτων της Χίου και της Ελλάδας.

Η νέα βιβλιοθήκη, που προς το παρόν φιλοξενεί 11.000 τεκμήρια φιλολογικού, ιστορικού κι εκκλησιαστικού περιεχομένου, στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο της Μητρόπολης και ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε με δαπάνες της Αλεξάνδρας Μαμαλίγκα – Προκοπίου, στην οποία ο Μητροπολίτης απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, στον Σταυρό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ισιδώρου, μαζί με δίπλωμα που έφερε απόσπασμα της απόφασης του Μητροπολιτικού Συμβουλίου με την οποία ανακηρύχθηκε μεγάλη Ευεργέτιδα της Μητρόπολης.

«Είναι ο γιος μου…»

Με δάκρυα στα μάτια ο Μητροπολίτης Μάρκος στις δημόσιες ευχαριστίες του προς την οικογένεια Προκοπίου αρκέστηκε να αναφέρει το εξής: «Χθες και σήμερα δεν κήρυξα. Θα πω μόνο τούτο για να καταλάβει η Αλεξάνδρα Προκοπίου τη σημασία αυτής της βιβλιοθήκης για εμένα. Αυτή η βιβλιοθήκη είναι ο γιος μου. Θα σας είμαι ευγνώμων για μία ολόκληρη ζωή…».

«Αυτονόητο να βοηθά κανείς τον τόπο του»

Ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη Μάρκο για την τιμητική διάκριση ο Αλεξάνδρα Προκοπίου σημείωσε ότι είναι αυτονόητο ο καθένας να βοηθά τον τόπο του όπως μπορεί δηλώνοντας συγκινημένη για τις ευχαριστίες στο πρόσωπό της.

Λαμπρή τελετή εγκαινίων της Βιβλιοθήκης της Μητρόπολης Χίου

Λαμπρή τελετή εγκαινίων της Βιβλιοθήκης της Μητρόπολης Χίουhttp://www.politischios.gr/koinonia/binteo-lampre-telete-egkainion-tes-bibliothekes-tes-metropoles-khiou

Gepostet von Εφημερίδα Πολίτης am Mittwoch, 25. April 2018

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν όλες οι αρχές του νησιού, εξέχοντα πρόσωπα του πνευματικού κόσμου εντός και εκτός Χίου, ο Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Γεωργιάδης, ο αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου Μ. Φαφαλιός, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κ. Βεζέρης καθώς και δεκάδες πολίτες.

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: