Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 6:18

Λαμπρή η λιτάνευση στον άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με τις δέουσες τιμές και με κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, επ΄ευκαιρία του τριημέρου εορτασμού του πολιούχου και των Ελευθερίων της Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, ενώ της λιτάνευσης προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.

Συμμετείχαν επίσης οι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου κ. Ανδρέας, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Λύδδης κ. Δημήτριος (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, και οι Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριο και Αμορίου κ. Νικηφόρος (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Τις προβλεπόμενες τιμές απέδωσαν άνοπλα αγήματα του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού, ενώ καθ΄ όλη την διάρκεια παιάνιζαν ήχοι της Φιλαρμονικής Μπάντας της Αστυνομίας.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ