Ενοριακά

Λαμπρά τα προεόρτια του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον

Μέσα σε εορταστικό κλίμα και παρουσία εκατοντάδων πιστών έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Τιμοθέου, Επισκόπου Ευρίπου.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο ηγουμενοσύμβουλος της Μονής Πεντέλης, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης και την παρέδωσε στον προϊστάμενο του ναού και Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη στην είσοδο του ναού.

Αμέσως ακολούθησε ο Εσπερινός και οι παρακλήσεις υπέρ υγείας με την συμμετοχή πολυμελούς χορού μοναζουσών της μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαζαρακίου Βοιωτίας υπό της καθηγουμένης γερόντισσας Ευπραξίας.

Στο τέλος του Εσπερινού ο ηγουμενοσύμβουλος αρχιμανδρίτης Νεκτάριος μίλησε για τον βίο του Αγίου Τιμοθέου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην δράση του τον 16ο αιώνα.

Ο Πρωτοσύγκελλος στο τέλος ευχαρίστησε τον ηγούμενο μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη για την ευλογία που είχε η ενορία να φιλοξενήσει έστω και για λίγες ώρες το ιερό λείψανο αλλά και τον Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο που έδωσε την άδεια στην ηγουμένη Ευπραξία και την συνοδεία της να ομορφύνουν την τέλεση του εσπερινού.

(Οι εορτασμοί του Αγίου Φανουρίου ξεκίνησαν από σήμερα) τόνισε με στόμφο και σημείωσε πως η αυριανή μερα είναι σταθμός στην ενορία γιατί θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και έχει την ιδιαιτερότητα της συμπληρώσεως 80 χρόνων από την υπαγωγή του ναού στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, 30 χρόνια από την θεμελίωση και 20 χρόνια από τα επίσημα εγκαίνια του ναού άδειας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Αύριο Σάββατο θα τελεστεί θεία λειτουργία και κτητορικό μνημόσυνο, ενώ το απόγευμα θα έχει λαμπρή συμμετοχή αρχιερέων που θα πλαισιώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Αθανασίου

Σοφία Καρεκλά

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό της Αθήνας- Καταδίκη των επιθέσεων στη Ν. Ζηλανδία

Σοφία Καρεκλά

Η εορτη του Αγίου Φωτίου, προστάτη της Ιεράς Συνόδου

Γιώργος Δ. Φερδής

Η εορτή του προστάτου της Ιεράς Συνόδου Αγίου Φωτίου

Εκκλησία της Ελλάδος

Προεόρτιος αγρυπνία στον Άγιο Φανούριο Ιλίου από τον Επίσκοπο Θεσπιών

Γραφείο Ρεπορτάζ

Θεμελίωση ναού του Οσίου Ιερωνύμου στον Αυλώνα Αττικής

Γιώργος Δ. Φερδής