Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 15:30

Λαγκαδά: “Ο λαός θα έπρεπε να ερωτηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τον κίνδυνο που θα προκύψει μετά την ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών επεσήμανε ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και την ενημερωτική εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ”.

Ο ιεράρχης της Βορείου Ελλάδος όπως είπε “δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει η συμφωνία στις λεπτομέρειες καθώς και οι συνταγματικές αλλαγές που είναι ασαφής, αφού δεν υπάρχει ένα κείμενο με την πληρότητα της συνταγματικής διατύπωσης με τις αλλαγές”.

Ο κ. Ιωάννης τόνισε ακόμα πως “η επίσπευση για την υπογραφή μιας συμφωνίας με διεθνές κύρος, θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια επεξεργασίας. Σαφώς και ο λαός θα έπρεπε να ερωτηθεί και να ενημερωθεί γιατί δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση(…) επικρατεί μια τάση διχαστικού πνεύματος”.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά πρόσθεσε πως η υπάρχουσα κατάσταση είναι ανησυχητική και απαιτεί σοβαρότερη αντιμετώπιση του προβλήματος. “Δεν είναι τα όσα θα συμβούν μέχρι την Πέμπτη (ημέρα επικύρωσης της συμφωνίας στη Βουλή), είναι οι συνέπειες που θα υπάρξουν μετά την υπογραφή αυτής της συμφωνίας. Φοβόμαστε όλες τις εκδοχές που υπάρχουν από την χρήση του ονόματος “Μακεδονία” στην Ελλάδα και την διεθνή κοινότητα.

Έκλεισε υπογραμμίζοντας ότι η εξέλιξη του θέματος για την ονομασία των Σκοπίων δεν είναι ευθύνη μόνο της Κυβέρνησης αλλά και των άλλων πολιτικών δυνάμεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ