Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 23:26

Λαγκαδά Ιωάννης: “Ποτέ δεν μας λησμονεί ο Κύριος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η φωνή του Πέτρου «Κύριε, σῶσόν με», που ακούστηκε κατά την διάρκεια της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, μπορεί να αποτελέσει την φωνή της καρδιάς και της ψυχής για όλα τα προβλήματα και για όλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε την 21η του τρέχοντος μηνός Αυγούστου ε.έ., εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Ποτέ δεν μας λησμονεί ο Κύριος, όσες φορές και αν εμείς είτε από δυσπιστία είτε από απιστία έχουμε αναρωτηθεί γιατί μας αφήνει και μας ξεχνάει ο Θεός στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, με αποτέλεσμα όλων αυτών πολλές φορές, αντί να βλέπουμε τον Χριστό, να βλέπουμε το χάος και αντί να βλέπουμε την ελπίδα της σωτήριας να βλέπουμε την καταστροφή και την απώλεια και αντί να βαδίζουμε επί των κυμάτων με Πίστη, να πνιγόμαστε στα προβλήματα και τις φουρτούνες που αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας.

Ο Κύριος έρχεται με Αγάπη προς εμάς και βαδίζει πάνω σε όλα αυτά τα κύματα και τα προβλήματα μας δίδοντάς μας την μεγάλη ευκαιρία, ώστε να κάνουμε εμείς την υπέρβαση και μέσα από την αληθινή μας Πίστη να τα ξεπεράσουμε.

Όταν έχουμε εμπιστοσύνη στην αγάπη και στην πρόνοια Του Θεού, τότε μπορούμε να πορευόμαστε με ασφάλεια, ζώντας αληθινά και μέσα στο φως, τόνισε ο Μητροπολίτης, για να συνεχίσει λέγοντας ότι ο Κύριος μας καλεί συνεχώς όλους μας και μας λέει «ἐλθέ», για να οδηγηθούμε κοντά Του και να βαδίσουμε μαζί Του επί των κυμάτων, χωρίς προβλήματα και σκέψεις πονηρές.

Εν συνεχεία της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους να έχουν διάθεση για να αγαπήσουν αληθινά την προσευχή, γιατί όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, όταν αγαπάς κάτι πραγματικά, τότε το αναζητείς και το επιδιώκεις συνεχώς.

Απλή αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική και αληθινή Πίστη θα πρέπει να έχουμε και μαζί με αυτά Δύναμη αληθινή σαν αυτή που χαρίζει ο Κύριος, ώστε να μπορούμε να γίνουμε δέκτες της Χάρις του Κυρίου που είναι πλούσια για όλους μας, επεσήμανε καταλήγοντας τον Κυριακάτικο λόγο του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ευχόμενος προς όλους για τις εόρτιες ημέρες που ήδη διανύουμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ