Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 0:16

Λαγκαδά Ιωάννης: Η Κοίμηση της Θεοτόκου μας μεταφέρει το μήνυμα της αφθαρσίας και της αθανασίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με την πρέπουσα λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη κορυφαία εορτή του Θεομητορικού κύκλου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, το απόγευμα της 14ης του μηνός Αυγούστου ε.έ.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιωμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ του πλήθους πιστών και προσκυνητών που συνέρρευσαν και εφέτος για να ανάψουν ένα κερί ευλαβείας και να ασπασθούν την Εικόνα της Παναγίας μας καθώς και τον καταστόλιστο Επιτάφιο Αυτής, παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, καθώς και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Πολιτιστικών φορέων.

Εν συνεχεία, και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλεως τελέσθηκε η Αρτοκλασία.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στο πανσεβάσμιο πρόσωπο Της Παναγίας μας, τονίζοντας ότι η σημερινή εορτή είναι εκείνη που μας μεταφέρει το μήνυμα της αφθαρσίας και της αθανασίας, τα οποία παίρνουν υπόσταση, παρουσία και φανερώνονται στο πρόσωπο της Παναγίας αφενός μεν με την γέννηση του Χριστού, αφετέρου δε με την Κοίμησή της, ενώ καταλήγοντας, ευχήθηκε προς όλους η Χάρη Της, να μας στηρίζει, να μας ενισχύει, να μας ενδυναμώνει και να μας προστατεύει πάντοτε, χαρίζοντας σε όλους μας τις προϋποθέσεις εκείνες της κληρονομίας των αιωνίων αγαθών της Βασιλείας του Υιού της και Θεού, του Κύριου ημών Ιησού Χριστού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ