Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 21:04

Λαγκαδάς: Πιστοποιητικά παρακολούθησης μεταπτυχιακών μαθημάτων επέδωσε ο μητροπολίτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου ε.έ. και μέσα σε μία όμορφη τελετή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, παρουσία του Διευθυντού του Ινστιτούτου διά την νόσον του Altheimer Ομότιμου καθηγητού Νευρολογίας κ. Σταύρου Μπαλογιάννη και της Καθηγήτριας Νευρολογίας κα. Βασιλικής Κώνστα, επέδωσε τα πιστοποιητικά παρακολούθησης των μεταπτυχιακών μαθημάτων που αφορούν τις Νευρόεπιστήμες και τις λοιπές παθήσεις του εγκεφάλου, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση έλαβε χώρα εις το Μητροπολιτικό κτήριο, αμέσως μετά την λήξη του τελευταίου μαθήματος το οποίο και πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτου διά την νόσον του Altheimer, λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του γήρατός, το οποίο και εδρεύει στην περιοχή του Ηρακλείου-Λαγκαδά.

Στην σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη τους παρακολουθήσαντες Ιατρούς, ευχαρίστησε τους διδάσκοντες Καθηγητές για την άρτια και κατά πάντα άριστη διδασκαλία του εφετινού κύκλου των μεταπτυχιακού μαθημάτων, ενώ παράλληλα, συζήτησε και θέματα που άπτονται του ιατρικού ενδιαφέροντος, ευχόμενος προς όλους οι γνώσεις και οι εμπειρίες αυτές που αποκόμισαν, μέσα από τα μαθήματα που παρακολούθησαν, να τους βοηθήσουν στο σπουδαίο λειτούργημα το οποίο επιτελούν, ώστε να είναι πάντοτε αρωγοί και βοηθοί στον πάσχοντα αδελφό και συνάνθρωπο μας.

Εν συνεχεία ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου διά την νόσον του Altheimer κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, παρουσίασε επιγραμματικά τον όλο αυτό κύκλο των μαθημάτων που αφορούσε κυρίως στην παθογένεια και στην διεξοδική μελέτη και ανάλυση των τριών νοσημάτων των εκφυλιστικών παθήσεων που εκφράζεται, α) με την μορφή της άνοιας (πάθηση του Alzheimer, β) με την μορφή της απομυελινώσεως (σκλήρηνση κατά πλάκας), και γ) με την των νοσημάτων του κινητού νευρόνος (νόσος του Charrot), ενώ καταλήγοντας, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη για την αγάπη και πατρική φροντίδα που επιδεικνύει κάθε ακαδημαϊκό έτος προς όλους τους διδάσκοντες και διδασκομένους, καθώς και για το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον του, για την εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου διά την νόσον του Altheimer, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ