Την 18η του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., Κυριακή προ της εορτής της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέσθηκε λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακού και συλλειτουργούντος του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τους οποίους και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Μεταξύ του πολυπληθούς Εκκλησιάσματος, παρέστη ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως Ωραιοκάστρου και της Τοπικής Κοινότητος Δρυμού.

Στην κυριακάτικη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε τόσο στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, όσο και στην σημερινή ημέρα τιμής και μνήμης όλων εκείνων που αποτελούν το γενεαλογικό δέντρο του Κυρίου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν έκλεισε η Κοινωνία των Αγίων, η καταγραφή των ανθρώπων και η απογραφή του Ουρανού, αλλά όλοι αυτοί οι Άγιοι και οι Μάρτυρες περιμένουν και εμάς, μέσα από την συμμετοχή μας στην Εκκλησία που αποτελεί, ένα εργαστήριο Αγιότητος και χορηγός της Αιωνίου Ζωής.

Στη συνεχεία του λόγου του, ο Σεβασμιώτατος, προσκάλεσε εις τον Σολέα του Ιερού Ναού όλα τα παιδιά που ήταν παρόντα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και τα ομίλησε περί της επερχόμενης μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, προτρέποντας όλους τους παρισταμένους να μπορούν να δουν μέσα από τα αθώα ματιά των παιδιών όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται ώστε να καταφέρουν να ζήσουν το Μυστήριο της Καινής Κτίσεως και της Ευλογίας του Θεού.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακό, που προέστει της Θείας Ευχαριστίας, μεταφέροντας την Ευλογία της Αγίας Γης και των Παναγίων Προσκυνημάτων, μαζί με τις Ευχές της Αγίας Πόλεως της Ναζαρέτ όπου η Παναγία μας έζησε το Μυστήριο του Ευαγγελισμού.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακός ευχήθηκε καταλλήλως επί τη ευκαιρία των ημερών, μεταφέροντας παράλληλα και τις Ευχές της Α.Μ. του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου καθώς όλης της Αγιοταφίτικης Αδελφότητος.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: