Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 3:26

Λίστα ντροπής από το Πατριαρχείο της Μόσχας κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Λίστα ντροπής κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα το Πατριαρχείο της Μόσχας, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας θρησκευτικού τουρισμού, ανακοινώνοντας «εμπάργκο» στους Ρώσους προσκυνητές για συγκεκριμένες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Προσκυνημάτων, όπως ονομάζεται η επίσημη διεύθυνση προσκυνηματικού τουρισμού του Πατριαρχείου της Μόσχας, έχει αναρτηθεί ένας πίνακας με τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου, σύμφωνα με το Πατριαρχείο Μόσχας, οι Ρώσοι προσκυνητές δεν έχουν την ευλογία να τις επισκέπτονται.


Ο τίτλος της λίστας τους είναι «ανεπιθύμητες Μητροπόλεις», σαν να πρόκειται για μιάσματα. Η κίνηση της Μόσχας είναι πρωτόγνωρη και αδιανόητη καθώς στην διακοπή της κοινωνίας που επιχειρούν να επιβάλλουν κατά της Ελλάδας εντάσσουν και μια οικονομική παράμετρο, όπως είναι η απαγόρευση επίσκεψης δικών τους προσκυνητών.

Σύμφωνα με την λίστα οι Μητροπόλεις στην Ελλάδα, που απαγορεύεται να περιλαμβάνουν στα πακέτα τους τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία ή να τις επισκέπτονται προσκυνητές μεμονωμένα είναι:

1) Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

2) Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

3) Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

4) Ιερά Μητρόπολη Άρτης

5) Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

6) Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Η Αρχιεπισκοπή περιλαμβάνεται επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναγνώρισε τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, ενώ οι άλλες πέντε Μητροπόλεις επειδή οι επιχώριοι επίσκοποι συλλειτούργησαν με ιερωμένους της νέας αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Πρωτοφανές είναι ότι οι Ρώσοι στην λίστα της ντροπής εκτός από την ονομασία της Μητρόπολης αναφέρουν και το όνομα και τον τίτλο του κάθε μητροπολίτη, σαν να θέλουν να τους στοχοποιήσουν προσωπικά και ενδεχομένως να τους φέρουν σε δύσκολη θέση και σε αντιπαράθεση με τις τοπικές κοινωνίες ότι αυτοί είναι οι υπαίτιοι που δεν θα έρχονται Ρώσοι προσκυνητές, επειδή αναγνώρισαν την νέα Εκκλησία στην Ουκρανία.

Πρακτικά, το Πατριαρχείο της Μόσχας επιχειρεί να διεξάγει «ασύμμετρο» πόλεμο στην Εκκλησία της Ελλάδος με κυρώσεις κοσμικού τύπου και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, σαν αυτές που εκδίδουν κυβερνήσεις για να αποτρέψουν τους τουρίστες να επισκεφθούν εμπόλεμες ζώνες ή πόλεις που υπάρχει το φαινόμενο της τρομοκρατίας ή περιοχές που μαστίζονται από θανατηφόρες ασθένειες.

Το Κέντρο Προσκυνημάτων ιδρύθηκε το 1999 από το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και διεξάγει τις δραστηριότητές του με την ευλογία του Πατριάρχη Κυρίλλου Μόσχας και Όλης της Ρωσίας. Είναι το επίσημο προσκυνηματικό κέντρο του Πατριαρχείου Μόσχας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ