Φωτο: Eurokinissi

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η ανεύρεση μιας μεγάλης μπουκάλας υγραερίου δίπλα από βαλίτσες στην κεντρική είσοδο του συνοδικού μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πίσω από το καθολικό της Μονής Πετράκη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν επρόκειτο για βόμβα με συνδεσμολογία ή για μια μόνη φιάλη. Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν τώρα οι υπεύθυνοι της Αντιτρομοκρατικής που έσπευσαν στο σημείο και συνέλεξαν τα ευρήματα είναι, αν πρόκειται για κάποιο «μήνυμα» προς την Εκκλησία ή αν η ανεύρεση των υλικών έγινε πριν την συναρμολόγηση του μηχανισμού.

Τον μηχανισμό βρήκε τυχαία ο κηπουρός της μονής που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Παρά το γεγονός πως οι συνοδικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν και η Μονή Πετράκη δεν δέχεται επισκέπτες, λίγα μέτρα από το σημείο που βρέθηκε η φυάλη ξεκινούν τα κελιά των μοναχών που ζουν εκεί και η έκρηξη της θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Απαντήσεις θα αναζητηθούν από τα βίντεο των καμερών ασφαλείας του συγκροτήματος της μονής Πετράκη μέσα στο οποίο βρίσκεται και το Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999