Τρίτη 24 Μαΐου 2022 | 12:07

Λήξη Κατηχητικής χρονιάς στη Μητρόπολη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Μέσα σε κλίμα λαμπρής χαράς γεμάτη από νεανικό ενθουσιασμό, οι νέοι και νέες όλων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαΐου 2018, την καθιερωμένη ετήσια εορτή τους, με την οποία και σηματοδοτείται η λήξη της Κατηχητικής χρονιάς και η αρχή των θερινών δραστηριοτήτων της τοπικής μας Εκκλησίας.

Η εόρτια εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως εις την κεντρική αίθουσα του Μπίλλειου Πνευματικού Κέντρου Λαγκαδά, και κατά την διάρκεια της παρέστησαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου και των Αν. Ελλ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, καθώς επίσης οι γονείς των συμμετεχόντων παιδιών, φίλοι του πνευματικού έργου της Μητροπόλεως Λαγκαδά, και γενικότερα όλοι όσοι ήθελαν να μοιραστούν αυτή την αθώα χαρά και να γιορτάσουν μετά τα παιδιά τα οποία είναι και το μέλλον αυτού του τόπου.

Η αποψινή εορτή ήταν ένα μικρό αφιέρωμα στην επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, και ξεκίνησε με το άναμμα ενός κεριού στην μνήμη των 353.000 σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου.

Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως μας, μέσα από τα αθώα μάτια τους που λένε πάντα την αλήθεια, παρέδωσαν προς όλους μαθήματα ιστορίας, δίδοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και παράλληλα απέτισαν φόρο τιμής προς τον Ποντιακό Ελληνισμό, ο οποίος σαν σήμερα πριν από 99 έτη έγραφε μία θλιβερή επέτειο, ενώ ταυτόχρονα μέσα από τα τραγούδια, τα ποιήματα και τα θεατρικά δρώμενα κατάφεραν με απλό τρόπο να συνθέσουν ένα πάζλ δραστηριοτήτων με το οποίο προσπάθησαν να δείξουν την αγάπη τους για την Εκκλησία και τον Κύριο μας, καθώς επίσης και την ερευνητική τους διάθεση για την αναζήτηση της αλήθειας και των γνήσιων πρωτοτύπων ζωής, τα οποία έρχονται σε αντίθεση μετά όσα προβάλλονται στις μέρες μας, λόγω της πολυπλοκότητας της κοινωνίας μας.

Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των Τροπαίων και των Βραβείων στους νικητές των διενοριακών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ παράλληλα επιδόθηκαν αναμνηστικά και τιμητικοί έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι μέσα από αυτούς τους αγώνες προέβαλλαν κατά περίφημο τρόπο, την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι, που ήταν και οι κύριοι στόχοι και σκοποί που τέθηκαν από το Γραφείο Νεότητος που είχε και την γενική ευθύνη και μέριμνα των όλων δραστηριοτήτων.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος με θερμούς πατρικούς λόγους, συνεχάρη τα παιδιά, που είναι η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνίας μας για την αποψινή εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, καθώς επίσης και όλους όσους εκοπίασαν και εργάσθηκαν στο νεανικό έργο, ενώ καταλήγοντας ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με την Μουσική Ακαδημία «Ειρμός» και την δημιουργία παιδικών Παιδικών Βυζαντινών Χορωδιών στις κατά τόπους ενορίες, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι δραστηριότητες για τους νέους και τις νέες της επαρχίας συνεχίζονται την θερινή περίοδο στις εγκαταστάσεις του «Κέντρου Φιλοξενίας Νέων» στην περιοχή του Σοχού.

Φωτογραφικό Υλικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ