Λίγες μόνο ημέρες πριν την ενθρόνισή του στη Λήμνο, ο νέος μητροπολίτης κ. Ιερόθεος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου.

Ο κ. Ιερόθεος τόνισε, μεταξύ άλλων “Έρχομαι με την διάθεση, για να γίνω μιμητής του Χριστού. Να αγκαλιάσω τους πάντες, να μην διακρίνω κανέναν. Οι άνθρωποι δεν θα με συναντούν σε καμία περίπτωση στο γραφείο μου επειδή θα έρθω και θα κλειστώ εκεί δήθεν για να ακούω τα αιτήματα και να ανταποκρίνομαι σε ό,τι μπορώ. Θέλω να σπάσω αυτά τα δεσμά».

«Θέλω να σας βεβαιώσω ότι έχω συναίσθηση της ευθύνης που μου αναθέτει η Εκκλησία για τη διαποίμανση αυτής της ακριτικής Μητροπόλεως και ζητώ την κατανόηση όλων και την προσευχή. Ζητώ επίσης να μου απλώσουν όλοι το χέρι τους. Εγώ θα δώσω την καρδιά μου και το μόνο που θέλω από όλους είναι να μου δώσουν το χέρι τους για να πορευτούμε μαζί».

Ο Μητροπολίτης Λήμνου σημείωσε επίσης την ανυπαρξία μοναστηριού στο νησί. «Εκείνο που με στεναχωρεί και δεν ξέρω γιατί έχει συμβεί, είναι ότι είμαστε η μόνη Μητρόπολη μέσα στην Εκκλησία της Ελλάδας που δεν έχει ούτε ένα μοναστήρι, ανδρικό και γυναικείο. Αυτό με πονάει και με απελπίζει λίγο αλλά θα καταβάλω προς αυτή την κατεύθυνση».

Aκούστε την συνέντευξη

Ετικέτες: