Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 11:48

Λήμνου: “Η λειτουργία δεν είναι προνόμιο μόνο των κληρικών αλλά και του λαού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Μήνυμα ελπίδας, υπομονής και αισιοδοξίας έστειλε με αφορμή την εορτή του Πάσχα ο μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος.

“Ο φετινός εορτασμός της Ανάστασης του Κυρίου μας δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό από όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και επιθυμούσαμε, αφού μόνο οι ιερείς θα λειτουργήσουν και θα προσευχηθούν με όσα πρόσωπα προβλέπονται μέσα στο ναό”, τόνισε ο κ. Ιερόθεος κατά την αναστάσιμη θεία Λειτουργία το βράδυ του Σαββάτου και πρόσθεσε πως “η λειτουργία όμως δεν είναι προνόμιο μόνο των κληρικών, αλλά και έργο του λαού. Αφού μέσω αυτής γινόμαστε μέτοχοι της ανάστασης”.

Από τον μητροπολιτικό ναό της αγίας Τριάδος στη Μύρινα ο μητροπολίτης Λήμνου στο πρώτο του αναστάσιμο μήνυμα υπογράμμισε πως “δεν κρύβω την θλίψη μου και μοιράζομαι με όλους σας τον πόνο αυτού του αφύσικου χωρισμού. Φέτος δεν θα είμαστε όλοι μαζί όπως θα θέλαμε. Θα γίνει ένας εορτασμός μακράν της ανάγκης μας, πέραν της επιθυμίας μας, άσχετος με τις παραδόσεις μας και αντίθετος με το πνεύμα της λειτουργικής μας σύναξης. Όμως δεν είναι δική μας επιλογή και αυτό ο Θεός το γνωρίζει πολύ περισσότερο από τον καθένα μας”.

Ο κ. Ιερόθεος αναφερόμενος στα προσωρινά μέτρα που θέσπισε η πολιτεία για να αποτραπεί η εξάπλωση του μολυσματικού ιού σημείωσε πως “η συμμόρφωσή μας είναι συστοίχιση σε μια κοινή προσπάθεια με έναν μόνο στόχο που φαίνεται να πετυχαίνει, αφού η ασθένεια και ο θάνατος στην πατρίδα μας φαίνεται να περιορίζονται” και συμπλήρωσε πως “η στάση μας αυτή θα μαρτυρεί έκφραση βαθύτερου σεβασμού σε ό,τι υπομονετικά αποδεχόμαστε χωρίς να είναι θέλημά μας”.

Ο μητροπολίτης Λήμνου συνέχισε λέγοντας πως “τα φετινά εμπόδια που μας έχουν επιβληθεί σε σχέση με την μετοχή μας στην μυστηριακή κοινωνία, ας γίνουν αφορμή ανίχνευσης των ουσιωδών του βίου και της ποιότητας της σχέσης που έχουμε με τον Θεάνθρωπο και τον συνάνθρωπο” και επισήμανε πως “ο Θεός δεν εγκατέλειψε ποτέ τον άνθρωπο και δεν παρείδε τις ανάγκες του”.

Ο κ. Ιερόθεος θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης σε όλους εκείνους που έχασαν αιφνίδια προσφιλή τους πρόσωπα από τη ζωή λόγω της πανδημίας έκλεισε ευχόμενος “η καρδιά τους να πληρωθεί από το Φως της ανάστασης του Χριστού”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ