Κύπρος

Κύπρου Χρυσόστομος: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η Μητέρα Εκκλησία»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την θέση ότι η Εκκλησία της Κύπρου θεωρεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο «Μητέρα-Εκκλησία», εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς όλους ότι «διατηρεί άριστες σχέσεις με το Φανάρι, τις οποίες και θα διατηρήσει όσες δυσκολίες κι αν παρεμβάλλουν μερικοί».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αριστείδη Βικέτου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος που προεξήρχε της εορτής στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου, συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Προύσης και ηγούμενο της Ι. Μ. της Χάλκης, Ελπιδοφόρο και ιεράρχες της Κύπρου.

«ΘΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΕΒΟΥ»

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σχολιάζοντας την επιθυμία του νέου προκαθημένου της Ουκρανίας Επιφανίου να συλλειτουργήσει μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, είπε ότι αυτό είναι φυσιολογικό.

«Θα έρθει η ώρα που θα επισκεφθεί ο κ. Επιφάνιος την Κύπρο και θα συλλειτουργήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος. Ανέφερε επίσης ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος έχει επισκεφτεί την Κύπρο, «γνωρίζει το νησί και μιλάει ωραία ελληνικά».

Ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, αναφέρθηκε στους στενούς ιστορικούς και πνευματικούς δεσμούς που έχει η Εκκλησία της Κύπρου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου «ευεργέτη» της Μονής και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, διότι «με μια σημαντική δωρεά δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν επισκευές στο κτιριακό τους συγκρότημα».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Κοινό ανακοινωθέν Προκαθημένων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και Κύπρου

Αναδημοσίευση

ΕΚΤΑΚΤΟ- Σύσκεψη Προκαθημένων στην Κύπρο για το Ουκρανικό

Γραφείο Ρεπορτάζ

Γεύμα Οικουμενικού με Κύπρου και Αλβανίας στην Αυστρία με «φόντο» το ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος

Ένας ακόμα επαναπατρισμός θρησκευτικού θησαυρού στην Κύπρο

Επέστρεψε στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Μαρία Αχιλλεοπούλου

Κύπρου: «Εκείνο που ήθελα να προσφέρω στη Εκκλησία το πρόσφερα – και να φύγω θα είμαι ήσυχος»

Σπύρος Παπαγεωργίου