Στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων, στο Φερίκιοϊ, χοροστάτησε κατά την Α’ Στάση τών Χαιρετισμών προς τη Θεοτόκο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος,ΓΡ που από σήμερα το πρωί επισκέπτεται το Φανάρι

Κατά τη διάρκεια τής ακολουθίας ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος με ιδιαίτερη συγκίνηση προς τους εκκλησιαζομένους, είπε ανάμεσα σε άλλα πως στις μέρες μας «προσπαθεί ο άνθρωπος να βρει τη ψυχική του γαλήνη και δεν τα καταφέρνει. Βλέπουμε πολέμους, ακαταστασία, διαμάχες, κι όλα αυτά διότι δεν βάλαμε τον Χριστό μέσα μας, όπως Τον άφησε να εισέλθει στα σπλάχνα της η Παναγία μας. Αν όμως πράξουμε όπως η Μητέρα όλων μας Υπεραγία Θεοτόκος, θα βρούμε την πραγματική γαλήνη, χαρά και ευτυχία.

Κι η αίσθηση τής γνήσιας χαράς, δηλαδή τής παρουσίας τού Θεού μέσα μας, θα είναι αυτή που αφενός θα μάς δώσει την πληρότητα τής ζωής μας και αφετέρου θα μάς οδηγήσει στο να αντιμετωπίζουμε τα υλικά ως εφήμερα.

Η Παναγία μας έκανε το θέλημα του Θεού για τη σωτηρία όλου του κόσμου, όχι μόνο τη δική της. Ακόμη και κάτω από τον Σταυρό, βλέποντας τον Υιό της να πεθαίνει και οδυρομένη στα σπλάχνα, παρόλο που ήξερε τι θα γινόταν, εντούτοις έκανε το θέλημά Του».

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξέφρασε προς τους πιστούς την χαρά του που αξιώθηκε να αναγνώσει τούς Χαιρετισμούς σ’ αυτή την ενορία, καθότι εφημέριός της υπήρξε κι ο μακαριστός προσφιλής στον Μακαριώτατο Πατριάρχης κυρός Δημήτριος.

Τέλος, ευχήθηκε να ακολουθήσουν καλύτερες μέρες για τον κόσμο ολόκληρο και να συμφιλιωθούν οι λαοί μας.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, αρχιερατικός προϊστάμενος τής ενορίας, ο οποίος ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για την παρουσία του στην ενορία και στην πόλη γενικότερα. Μίλησε για τους δεσμούς της Κωνσταντινούπολης και της Κύπρου και τού ευχήθηκε η Παναγία να τον έχει πάντοτε καλά ώστε να οδηγεί σταθερά το πηδάλιο της Εκκλησίας τής μαρτυρικής Κύπρου μας.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: