Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα τετραήμερης κράτησης εναντίον 47χρονου από το Δάλι για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εισόδου και κλοπής από χώρο λατρείας, δηλαδή από εκκλησία μιας ασημένιας καντήλας αξίας 500 περίπου ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες γύρω στις 12.30 το μεσημέρι καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου από ιερέα της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου στους Τρούλλους, ότι μία ώρα προηγουμένως, ένα άτομο έκλεψε μια ασημένια καντήλα αξίας 500 περίπου ευρώ, που ήταν κρεμασμένη μπροστά από το εικονοστάσι εντός του ναού.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, με βάση αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών αλλά και από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ναού, διαπιστώθηκε ότι ένα άτομο στάθμευσε το αυτοκίνητο του στο χώρο στάθμευσης της Μονής.

Στη συνέχεια ο άνδρας φαίνεται να εισέρχεται στη Μονή και να συνομιλεί με τους ιερείς από τους οποίους ζήτησε οικονομική βοήθεια. Ακολούθως ο ύποπτος κάθισε για λίγο στο ψαλτήρι και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το εικονοστάσι όπου βρισκόταν η ασημένια καντήλα, την αφαίρεσε και την έκρυψε στο σακάκι του.

Ο ύποπτος άνδρας βγήκε από τη Μονή και αφού εισήλθε στο αυτοκίνητο του διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ωστόσο μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της Μονής ο ύποπτος εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε ως 47χρονος από το Δάλι, αφού είναι γνωστός των ιερέων και ζητά οικονομική βοήθεια και από άλλους γειτονικούς ναούς.

Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του 47χρονου ο οποίος συνελήφθη γύρω στις έξι χθες το απόγευμα και τέθηκε υπό κράτηση.

Σήμερα ο άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης 4 ημερών.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αθηένου.

Πηγή: politis.com.cy

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: