Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 | 5:05

Κύπρος: Ομόφωνη απόφαση καθαίρεσης του ιερέα που ασελγούσε στην Έλενα Φραντζή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε εκτάκτως, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, για να εξετάσει τις δύο περιπτώσεις των Ιερέων, Στυλιανού Σάββα εξ Εργατών και του Νικόλαου Χρίστου εκ Παχυάμμου, και αποφάσισε για τον δε Στυλιανό Σάββα, την καθαίρεσή του και επανάφορά του στις τάξεις των λαϊκών. Για τον Νικόλαο Χρίστου εκ Παχυάμμου, αναμένονται τα πορίσματα των ερευνών, προκειμένου να υπάρξει απόφαση για την περίπτωσή του.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην γνωστή υπόθεση του παντρεμένου ιερέα της μητροπολιτικής περιφέρειας Πάφου, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, με επίσης παντρεμένη γυναίκα και πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω από τον σύζυγό της και από τον μητροπολίτη Πάφου.

Ο ιερέας που κατηγορείται για εξωσυζυγική σχέση, αρνείται τα πάντα, αναφέροντας πως υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στο διαμέρισμα, αρνούμενος πεισματικά τις κατηγορίες, εντούτοις ο Μητροπολίτης Πάφου έχει ξεκάθαρη εικόνα του περί του τι έχει συμβεί.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Ο Μητροπολίτης Κύκκου δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Ιεράς Συνόδου ότι κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας για την αντικανονική δημοσίευση των πρακτικών της Ιεράς συνόδου. Το χειρότερο είναι ότι δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά αποσπασματικά και παραποιημένα.

«Εγώ είχα δηλώσει για τον συγκεκριμένο κληρικό θα πρέπει να μελετήσουμε τους ιερούς κανόνες για να δούμε τι πρέπει να γίνει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε μία αρνητική εικόνα για το πρόσωπό μου».

Όπως ανέφερε, «σήμερα συνήλθε το πενταμελές συνοδικό δικαστήριο, και πήρε την απόφαση της καθαίρεσης».

Για τον ιερέα στην Πάφο, π. Νικόλαο Χρίστου, εκ Παχυάμμου, που κατηγορείται για μοιχεία θα ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη διαδικασία η οποία προβλέπει ανάκριση και σύνταξη κατηγορητηρίου το οποίο ακολούθως θα υποβληθεί στο πενταμελές συνοδικό δικαστήριο. Τα σχετικά πορίσματα της Ανακριτικής Επιτροπής αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Απριλίου.

Πηγή: philenews

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ