Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 8:02

Κόρινθος: Εκδήλωση για την προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στο Έπος του 1940

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» αίθουσα η Εκδήλωση Τιμής, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολή μας για την επέτειο του «ΟΧΙ». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεώς μας κ. Πέτρος Θωμαΐδης ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Εκκλησία στον Αγώνα της Ελευθερίας, 1940 – 1944».

Ο διαπρεπής ομιλητής μετά από μια γενική εισαγωγή και αναφορά στον ρόλο της Εκκλησίας τροποποίησε το θέμα και επικεντρώθηκε στη «Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου κατά τον αγώνα της Ελευθερίας 1940-1944», αναφερόμενος στους Ιεράρχες που εκόσμησαν τον Αρχιερατικό θώκο της Κορίνθου, τους Πρεσβυτέρους και τους Χριστιανούς της αλλά και την προσφορά τους στον Απελευθερωτικό Αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακούστηκαν Εκκλησιαστικοί ύμνοι, που έξοχα αποδόθηκαν από την Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου και Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη.

Τον επίλογο της όμορφης αυτής Εκδηλώσεως έκανε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, παρουσιάζοντας, ως πειστήρια όπως χαρακτηριστικά είπε, την στολή του κρατουμένου στο Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως Νταχάου Κορινθίου Πρωτοσυγκέλλου και Κληρικού τότε π. Δαμασκηνού Χατζόπουλου, του μετέπειτα Μητροπολίτου από Τριφυλίας Δημητριάδος καθώς και τα Αρχιερατικά Εγκόλπια και την Ράβδο του, φανερά συγκινημένος, εξαίροντας την προσφορά Αυτού ως και των αοιδίμων προκατόχων του Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, Δαμασκηνού Παπανδρέου του μετέπειτα Αρχιεπισκόπου και Αντιβασιλέως και Παντελεήμονος Καρανικόλα, ο οποίος, ως Διάκονος τότε, υπηρέτησε στο μέτωπο του πολέμου και στην συνέχεια στην αντιστασιακή οργάνωση «Μίδας» με τον γέροντά του Μητροπολίτη Καρυστίας κυρό Παντελεήμονα Φωστίνη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαριστώντας τον ομιλητή, την Χορωδία, και τον κόσμο για την παρουσία του, τονίζοντας ότι 75 χρόνια μετά η Χώρα μας εξακολουθεί να δοκιμάζεται και επιβάλλεται όπως οι πατέρες μας δίδαξαν να βροντοφωνάξουμε αυτό το ιστορικό «ΟΧΙ» και σήμερα σε όλους τους τόνους απευθυνόμενοι σ’ αυτούς που για τα ποικίλα συμφέροντά τους υποβάλλουν τους λαούς, όπως τον δικός μας, σε δοκιμασίες και εξευτελισμούς αποπνευματοποιώντας την ζωή και προτάσσοντας το υλικό τους μόνον συμφέρον ως τον αποκλειστικό τρόπο διαβίωσης της ανθρωπότητας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ