Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 | 8:07

Κόρινθος: Με αγρυπνία υποδέχθηκαν το νέο έτος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Σε κλίμα κατανύξεως και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο η καθιερωμένη πλέον Αγρυπνία για την υποδοχή του Νέου (Πολιτικού) Έτους 2016 στον Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Μετά το πέρας των Ι. Ακολουθιών οι ιερείς του Ι. Ναού έκοψαν την Βασιλόπιττα, που ευλόγησε και μοίρασε στους παρισταμένους ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ευχόμενος η επερχόμενη νέα (Πολιτική) αυτή χρονιά να είναι η τελευταία που δοκιμάζεται η Χώρα μας και να είναι γεμάτη αγάπη, ειρήνη, υγεία και ευτυχία για όλον τον κόσμο.

Την επομένη το πρωί, πρώτη ημέρα του έτους και ώρα 7.00 π.μ., τελέσθηκε η δεύτερη Θ. Λειτουργία από τους πατέρες του Ι. Ναού, παρουσία πλήθους κόσμου παρά, την εκτός Χριστιανικής διδασκαλίας συνήθεια του Ρεβεγιόν (Reveillon), γεγονός που δηλώνει την ανάγκη του Ποιμνίου για επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες του Χριστιανικού τρόπου ζωής.

Ακολούθως και ώρα 11.00 π.μ. στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος κήρυξε τον Θείο λόγο κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία τέλεσε μαζί με το Ιερατείο της πόλεως Κορίνθου, την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του Νέου (Πολιτικού) Έτους 2016, στην οποία προσήλθαν η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Τόπου μας και ο Λαός, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος αφού έκοψε την Αγιοβασιλειάτικη πίττα ευχήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα στους παρισταμένους Καλή και Ευλογημένη Χρονιά.

Αργότερα, συνοδευόμενος από ιερείς και διακόνους επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο και άλλους φορείς της Πόλεως και του Νομού για τις καθιερωμένες Πρωτοχρονιάτικες ευχές και συζήτησαν διάφορα θέματα που άπτονται της Θρησκευτικής, Φιλανθρωπικής, Πολιτικής και Κοινωνικής ζωή στην Κορινθία και την Πατρίδα μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ