Κωνσταντινούπολη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βαρθολομαίου – Κυρίλλου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ανδρεας Λουδάρος – Γιώργος Φερδής Λιγότερο από τρεις ώρες έμεινε στην έδρα του Οικουμενικού Θρόνου ο Ρώσος Πατριάρχης όπου είχε συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα του ουκρανικού αυτοκεφάλου.

Λίγα λεπτά πριν τις 13:00 ο Πατριάρχης Μόσχας και οι συνοδοί του έφυγαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο χωρίς να κάνουν την παραμικρή δήλωση στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ανώτερο εκκλησιαστικό αξιωματούχο που μίλησε στο orthodoxia.info ο Πατριάρχης Ρωσίας έφυγε ουσιαστικά με άδεια χέρια αφού το μόνο που κατόρθωσε να πάρει είναι η επιβεβαίωση πως το Αυτοκέφαλο θα δοθεί στην ουκρανική Εκκλησία.

Ασφαλείς πληροφορίες του orthodoxia.info, αναφέρουν πως οι δυο Προκαθήμενοι παρέμειναν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους περισσότερο από μια ώρα .

Αυτήν την ώρα ο Ρώσος Πατριάρχης κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να επιστρέψει στην έδρα του.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Μπάτσκας Ειρηναίος: Προσωπική θέσις ως προς την «Θέσιν της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας περί της εν Ουκρανία εκκλησιαστικής κρίσεως”

Γραφείο Ρεπορτάζ

Απάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Γεύμα Οικουμενικού με Κύπρου και Αλβανίας στην Αυστρία με «φόντο» το ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος

Έχουν κύρος οι χειροτονίες κληρικών από σχισματικούς ή καθηρημένους επισκόπους;

Στήριξη στο Φανάρι αλλά… με πολλές επιφυλάξεις από την Εκκλησία Κύπρου στο Ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος

Σε τροχιά διαλόγου Εκκλησία – Κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα

Ανδρέας Λουδάρος