ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ανδρεας Λουδάρος – Γιώργος Φερδής Λιγότερο από τρεις ώρες έμεινε στην έδρα του Οικουμενικού Θρόνου ο Ρώσος Πατριάρχης όπου είχε συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα του ουκρανικού αυτοκεφάλου.

Λίγα λεπτά πριν τις 13:00 ο Πατριάρχης Μόσχας και οι συνοδοί του έφυγαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο χωρίς να κάνουν την παραμικρή δήλωση στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ανώτερο εκκλησιαστικό αξιωματούχο που μίλησε στο orthodoxia.info ο Πατριάρχης Ρωσίας έφυγε ουσιαστικά με άδεια χέρια αφού το μόνο που κατόρθωσε να πάρει είναι η επιβεβαίωση πως το Αυτοκέφαλο θα δοθεί στην ουκρανική Εκκλησία.

Ασφαλείς πληροφορίες του orthodoxia.info, αναφέρουν πως οι δυο Προκαθήμενοι παρέμειναν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους περισσότερο από μια ώρα .

Αυτήν την ώρα ο Ρώσος Πατριάρχης κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να επιστρέψει στην έδρα του.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: