Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 | 0:35

Μόσχα: Προηγιασμένη από τον Πατριάρχη Κύριλλο στην μονή του αγίου Δανιήλ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων τέλεσε την ημέρα μνήμης του Αγίου Πρίγκιπος Δανιήλ Μόσχας, στις 17 Μαρτίου, στο Καθολικό της Αγίας Τριάδος της Ιερά Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος.

Επίσης, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Ίστρας Αρσένιος, Α’ βικάριος του Πατριάρχου Μόσχας με αρμοδιότητα την πόλη της Μόσχας, ο Αρχιεπίσκοπος Αιγκόργιεφσκ Μάρκος, Διευθυντής της Υπηρεσίας οικονομίας και οικονομικών του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκ Σέργιος, Διευθυντής της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας, πλειάδα κληρικών της Ρωσικής Εκκλησίας.

Κατά την μικρά είσοδο, ο Πατριάρχης Κύριλλος απένειμε οφίκια σε αδελφούς της Ιερά Μονής Αγίου Δανιήλ επί τῃ επὶ θύραις Ἀναστάσει του Κυρίου.

Ληξάσης της Θείας Συνάξεως ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τέλεσε δοξολογία ενώπιον της λάρνακας με τεμάχιο ιερών λειψάνων του Αγίου κτήτορος της Μονής.

Εκ μέρους των αδελφών της Μονής Αγίου Δανιήλ τον κ. Κύριλλο προσφώνησε ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Πολυκάρπωφ, ο οποίος του προσέφερε ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Τριχερούση, η οποία ευρίσκεται τεθησαυρισμένη στο Καθολικό της Μονής.

Εν συνεχεία Πατριάρχης Κύριλλος απεύθυνε λόγο προς το εκκλησίασμα και σε κάθε αδελφό της Μονής επέδωσε από ένα αντίτυπο της Αγίας Γραφής.

Μετά το πέρας του επισήμου γεύματος, ο Πατριάρχης Κύριλλος συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Μάρκου, Αρχιμανδρίτου Αλεξίου και Διευθυντή του Κέντρου πνευματικής αναπτύξεως παίδων και νέων παρά την Ιερά Μονή Αγίου Δανιήλ Ηγουμένου Ιωάσαφ μετέβη στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου όπου ξεναγήθηκε και επέβλεψε την πορεία των έργων κατασκευής λοιπών κτιρίων του Κέντρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ