Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 | 20:33

Η Κυριακή των Βαΐων όπως εορτάστηκε στο Κιάτο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ι. Μητρόπολή μας η ανάμνηση της εισόδου «μετά βαΐων και κλάδων» του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, την «Κυριακή των Βαΐων».

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος επέλεξε να τελέσει την Θ. Λειτουργία στον περικαλλή Ι. Ναό Μετ. Σωτήρος στο Κιάτο, την «συμπρωτεύουσα» του Νομού μας, καθώς είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της επαρχία μας.

Στην Θ. Λειτουργία μετείχε πλήθος πιστών από την πόλη και τα γύρω χωριά, που επέλεξαν να λειτουργηθούν στον Ι. Ναό, λαμβάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου μας και επωφελούμενοι από τα όσα διδακτικά άκουσαν απ’ αυτόν κατά την διάρκεια του κηρύγματος.

Στην Θ. Λειτουργία, που τελέστηκε με την συμμετοχή των Εφημερίων του Ι. Ναού και των συνοδών ιερέων του Σεβασμιώτατος του, μετείχε και ο εορτάζων κατά την ημέρα αυτή τα ονομαστήρια του Πανοσ. Αρχιμ. κ. Κλαύδιος Καλαράς, Αρχ. Επίτροπος Σικυώνος, προς τον οποίο ο Σεβασμιώτατος τος εξέφρασε τις ολόθερμες ευχές του.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χοροστάτησε της Ακολουθίας του Νυμφίου στον Ι. Ναό Μετ. Σωτήρος Κορίνθου, ξεκινώντας έτσι και την σειρά των «Ολονυκτιών», όπως λέγονται, οι οποίες τελούμενες κατά την Μ. Εβδομάδα σκοπό έχουν την κατανόηση και τη βίωση των Θ. Παθών του Κυρίου και την προετοιμασία των πιστών για την επερχόμενη Αγία Ανάσταση της πίστεώς μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ