Πρωί Κυριακής του Βαγιώνε, 1ης Απριλίου 2018, στον βαγιοανθοστόλιστο Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου και εν πληθούση Εκκλησία πραγματοποιήθηκε η εορταστική λειτουργική-λατρευτική ανάμνηση της θριαμβικής εισόδου του Κυρίου Ιησού στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων.

Ο Ναός ήταν κατάσπαρτος από βαΐα των φοινίκων και τις εξ αυτών αξιομνημόνευτες καλλιτεχνίες, όπως επιτάσσει η τοπική μακραίωνη παράδοση, για τις οποίες μόχθησαν πέντε οικογένειες της Ενορίας.

Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομιλώντας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στη χρεία της συμπόρευσης όλων πλάι στον Κύριο της Δόξης, τον τιμώμενο με τα “Ωσαννά”, ενώ καραδοκούν τα “Σταυρωθήτω”, από το στόμα των ιδίων ανθρώπων, οι οποίοι έδρασαν εντέλει ως όχλος και φερέφωνα ιδιοτελών συμφερόντων άλλων.

Στο ψαλτήρι διακρίθηκαν οι οικείοι Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και άλλοι φιλοξενούμενοι βοηθοί τους, αποδίδοντας τα ιερά λόγια της εορτής κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος.

[Φωτογραφίες: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]

Πηγή: Νυχθημερόν

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: