Στο Λουτράκι και στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου λειτούργησε χθες, 3 Απριλίου 2016, την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, γνωστή ως της Σταυροπροσκυνήσεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος.

Στους ευλαβείς παριστάμενους πιστούς ο Σεβ. Μητροπολίτης μας απηύθυνε λόγους πνευματικής ωφέλειας και ανατάσεως, με αφορμή το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακριβώς στο μέσον της Μ. Τεσσαρακοστής. Συγκεκριμένα, αφού αρχικώς ανέλυσε το Αποστολικό ανάγνωσμα, ακολούθως αναφέρθηκε στην σημασία του Τιμίου Σταυρού στην ζωή μας και πως Αυτός από σύμβολο θανάτου μετεβλήθη σε σύμβολο ζωής και αιωνιότητας.

Το απόγευμα στον Καθεδρικό Ι. Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού που τέλεσαν οι Ιερείς της πόλεως μας. Με την συγκεκριμένη Ιερά Ακολουθία οι Χριστιανοί αποδίδουμε την τιμή και τον σεβασμό μας στο Τίμιο Ξύλο του Ζωοποιού Σταυρού, το οποίο έγινε η αιτία της σωτηρίας των ανθρώπων και καθαγιάστηκε από το Πανάχραντο αίμα του Δεσπότου μας Χριστού, που κύλησε επάνω του.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς Χριστιανούς ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τόνισε ότι ο Σταυρός είναι Θεού Σοφία και Δύναμις που ζωογονεί τον άνθρωπο και ευχήθηκε καλό υπόλοιπο Μ. Τεσσαρακοστής.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info