Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Τον προβληματισμό της κυβέρνησης για τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν έξω από ναούς τις προηγούμενες ημέρες σε Πάτρα και Αγία Βαρβάρα Αττικής, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα. Προκαλούν ωστόσο προβληματισμό φαινόμενα όπως αυτά που παρατηρήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα και την Κυριακή στην Αγία Τριάδα της Πάτρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ Πέτσας.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «Τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τους πιστούς αλλά με φανατικούς. Τους λέμε με όλο το σεβασμό ότι η πίστη μας δεν δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται η συλλογική μας ωριμότητα και σε αυτή τη δοκιμασία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων περνάει με άριστα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως το Πάσχα φέτος θα είναι διαφορετικό λέγοντας πως «Σε ότι αφορά  τις ημέρες του Πάσχα τη μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού και του Ελληνισμού όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στα χωριά μας δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε σε εκκλησίες μας, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών έτσι ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως πρέπει τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσης μας».

«ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ» Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το θέμα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα την οποίο χαρακτήρισε «σύνθετη άσκηση» ξεκαθαρίζοντας πως ακόμη η Κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να απαντήσει για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.

«Αυτό που μας απασχολεί πιο πολύ αυτό το χρονικό διάστημα, είναι μία πραγματικά σύνθετη άσκηση η οποία έχει να κάνει με το Άγιο Φως τόσο. Όσον αφορά το σκέλος της μεταφοράς και της συνεννόησης που  πρέπει να κάνουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Ισραήλ, αλλά κυρίως με τη διασπορά  ανά την επικράτεια την ημέρα της Αναστάσεως. Επομένως έχουμε ένα σοβαρό επιχειρησιακό πλάνο μπροστά μας και αυτό εστιάζουμε την προσοχή μας» είπε ο κ. Πέτσας.

Απαντώντας μάλιστα σε άλλη ερώτηση σημείωσε πως «Αυτό το οποίο είναι πραγματικά μία σύνθετη άσκηση και δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να σας απαντήσω κατηγορηματικά είναι, πώς θα εξασφαλίσουμε ότι πρώτον θα έρθει το Άγιο φως και δεύτερο ότι θα γίνει η σωστή κατανομή του σε όλη την χώρα. Για αυτό δουλεύουμε προσεκτικά σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος και θα είμαστε σύντομα σε θέση να σας ανακοινώσουμε τα μέτρα που θα πάρουμε».

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: