Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 19:59

Κυβέρνηση – Εκκλησία Κρήτης: Συμφώνησαν πως διαφωνούν και ξεκινούν διάλογο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Αφού συμφώνησαν πως διαφωνούν, Υπουργείο Παιδείας και Εκκλησία Κρήτης αποφάσισαν να ξεκινήσουν διαδικασίες διαλόγου τόσο για το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου όσο και για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Μετά το τέλος της δίωρης συνάντησης που είχαν οι δύο αντιπροσωπείες ο υπουργός Παιδείας δήλωσε χαρακτηριστικά πως “Υπάρχουν διαφορές προσεγγίσεων από την  Εκκλησία της Κρήτης, το σημαντικό όμως είναι όχι τόσο οι διαφορές που μας ήρθαν και γραπτά και τις ξέραμε εξάλλου ,όσο η πεποίθηση ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσα από το διάλογο”.

Αντίστοιχα ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αρχιμανδρίτης Πρόδρομος επεσήμανε πως “δεν σημαίνει ότι σε ένα διάλογο πάντοτε  συμφωνούμε. Σαφώς υπάρχουν και σημεία στα οποία έχουμε άλλη προσέγγιση και δίνουμε άλλη προοπτική όμως χαιρόμαστε ως Εκκλησία της Κρήτης ότι σήμερα ξεκινά ο διάλογος”.

Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας στο τραπέζι του διαλόγου κάθισαν ο υπουργός κ. Κώστας Γαβρόγλου και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής. Στην άλλη πλευρά του τραπεζιού ήταν οι μητροπολίτες Γορτύνης Μακάριος, Ρεθύμνης Ευγένιος και Ιεραπύτνης Κύριλλος οι οποίοι συνοδεύονται από τον αρχιγραμματέα της ΙΣ, τον εκπρόσωπο των κληρικών και τον νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας Κρήτης.

Αύριο  η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους Αρχηγούς των κομμάτων, το απόγευμα θα ενημερώσουν τους Κρήτες Βουλευτές και την Τρίτη το πρωί θα κλείσουν τον γύρο των επαφών τους με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ κ. Πάνο Καμμένο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ