Πολιτική Ρωσία

ΚΡΕΜΛΙΝΟ: Δεν επιθυμούμε κινήσεις που οδηγούν σε ρήξη στο εσωτερικό της Ορθοδοξίας

Την πάγια θέση του Κρεμλίνου που σταθερά τάσσεται κατά των ενεργειών που θα οδηγήσουν σε ρήξη στο εσωτερικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας επαναδιατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής Προεδρίας Ντιμίτρι Πεσκόβ.

«Γνωρίζετε την θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για το θέμα και φυσικά εμείς δεν επιθυμούμε να γίνουν κινήσεις που θα οδηγήσουν σε βαθύ διαχωρισμό στον ορθόδοξο κόσμο» είπε ο κ. Πεσκόβ στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν σήμερα σχετικά με την αντίδραση του Κρεμλίνου στην περίπτωση που σήμερα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοινώσει την παραχώρηση Αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ.

Σχεδόν την ίδια δήλωση είχε κάνει ο κ. Πεσκόβ κι όταν είχε ερωτηθεί σχετικά με την αντίδραση της ρωσικής Εκκλησίας την ημέρα που συνεδρίαζε η εκεί ιερά Σύνοδος η οποία κατέληξε στην απόφαση της διακοπής Κοινωνίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Μόσχας: «Η απόλυτη πλειοψηφία των Ορθοδόξων υποστηρίζει τις αποφάσεις μας»

Η ROCOR σταμάτησε την Ευχαριστιακή κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Έχει υπονομεύσει η Μόσχα την ικανότητά της να προκαλέσει Σχίσμα στην Ορθοδοξία;

Η Ουκρανική Βουλή παραχώρησε ναό στο Κίεβο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μαυροβουνίου: «Το Φανάρι κάνει κατάχρηση της θέσης του»

Σπύρος Παπαγεωργίου

O θεσμός της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία