Βούλιαξε από τους πιστούς της περιοχής χθες και σήμερα το ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον για την πανήγυρη του πιο λαοφιλούς Αγίου της Εκκλησίας.

Πιστοί, από νωρίς το πρωί, κρατώντας διάφορα σκεύη που περιείχαν τη γνωστή φανουρόπιτα, κατέκλυσαν τον ιερό ναό αλλά και τον περίβολό του, προκειμένου οι ιερείς να διαβάσουν και να ευλογήσουν τις φανουρόπιτες που έφτιαξαν.

Υγεία, παιδιά, εργασία, σύντροφο αλλά και ηρεμία ψυχής αναζητούν από τον Άγιο της φανέρωσης οι χριστιανοί, για τους ίδιους, τις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο ιερέας στην άκρη της αυλής μας είπε ότι από χθες δεν έχει σταματήσει λεπτό να διαβάζει φανουρόπιτες και να δίνει ευχές στον πιστό λαό που το αναζητά.

«Με τόσα προβλήματα που έχουμε καθημερινά, η φανουρόπιτα είναι για μας μια καθαρή πνευματική ανάσα», μας λέει η κ. Δήμητρα που περιμένει με υπομονή τη σειρά της για την ευχή της πίτας που έφτιαξε για την υγεία των παιδιών της.

Ενώ η κ. Μαρία μας λέει ότι έκανε τη φανουρόπιτα για να βρει εργασία το παιδί της και παράλληλα ένα ζευγάρι φέρνει μαζί την πίτα αναζητώντας την ευλογία να αποκτήσουν ένα παιδί.

Μέσα στον ναό, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα και τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Αρχιεπισκοπής αλλά και της Μητροπόλεως Ιλίου.

Ομιλία με θέμα τη θέση που έχουν οι άγιοι στην Εκκλησία αλλά και την καρδιά κάθε πιστού έκανε ο Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος.

Στο τέλος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Μητροπολίτη Ιλίου αλλά και όλους τους ιερείς για την παρουσία τους στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης.

Το απόγευμα θα τελεστεί παράκληση στον Άγιο Φανούριο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστεί η ευλόγηση της γνωστής σε όλους μας φανουρόπιτας.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: