Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 12:07

Κορωνείας Παντελεήμων: “Ο Σταυρός του Χριστού απαντά σε όλες τις αγωνίες των ανθρώπων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατανύξεως αλλά και λαμπρότητας έλαβε χώρα η ακολουθια του Ι. Επιταφίου στον Ι. Ναό Εσταυρωμένου Ταύρου. Χοροστάτησε ο Σεβασμίωτατος Μητροπολιτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τούς ιερείς του Ναού Αρχιμ. Ισίδωρο Μπαϊρακτάρη, προϊστάμενο και τον Πρωτοπρ. Παναγιώτη Γκουλιαμτζή.

Οι ευλαβείς Ιεροψάλτες απέδωσαν κατανυκτικά τους ύμνους. Ακολούθησε η περιφορά του Ι. Επιταφίου, που έφθασε στον προ του πρώην Δημαρχείου του Ταύρου χώρο, όπου συγκεντρώθηκαν κατα το έθος οι Επιτάφιοι όλων των ενοριών του Ταύρου. Μετά την καθιερωμένη Δέηση, ο Μητροπολίτης Κορωνείας απηύθυνε σύντομο μηνυμα και ευχές στα πλήθη των συναγμένων πιστών.

Έχομε πολλά προβλήματα και δυσπραγίες, είπε, όμως δύο είναι οι βασικοί φόβοι του ανθρώπου: Ο φόβος του θανάτου και η αγωνία της ενοχής. Όλα τα άλλα, που μας πιέζουν είναι παράγωγα αυτών. Και στις δύο αυτές αγωνίες απαντά ο Σταυρός και ο Τάφος του Χριστού.

Ο Σταρός παρέχει την άφεση και ο Τάφος προμηνύει την Ανάσταση. Εφόσον κερδίζουμε την άφεση και υπάρχει αθανασία, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα, επουσιώδη και αντιμετωπίσιμα, κατέληξε ο Μητροπολίτης Κορωνείας και ευχήθηκε σε όλους την Χάρη, την ευλογία και την προστασία του Σταυρωθέντος Ταφέντος και Αναστάντος Κυρίου.

Και οι Επιτάφιοι επέστρεψαν στους Ναούς για την ολοκλήρωση της Ακολουθίας. Πολύ εντυπωσιακή ήταν η μεγάλη συγκέντρωση των πιστών και εφέτος, που κατέκλυσαν όλο το πλάτος της οδού Πειραιώς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ