Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 | 16:28

Κορωνείας Παντελεήμων: “Η Παναγία είναι η μεγάλη Μητέρα κάθε πιστού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στο Παρεκκλήσιο των Αγίου Αντωνίου και Παναγίας Θαλασσινής στον Μ. Γιαλό της Σύρου εορτάζεται, όπως κάθε χρόνο, πανηγυρικά η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στον πανηγυρικο Εσπερινό χοροστάτησε με την άδεια του οικείου Μητροπολίτη κ. Δωροθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων. Προ του Ναϊδρίου, έγινε η Αρτοκλασία και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κορωνείας εκήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στο σύντομο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος είπε μεταξύ άλλων: Όταν το παιδί, αλλά και οι ενήλικες κάποτε, έχουν προβλήματα και δυσκολίες, πού καταφεύγουν; Στην μητέρα τους! Αυτή τους κατευνάζει τις ανησυχίες και τους συμβουλεύει σωστά. Όμως στους ενήλικες συνήθως η μητέρα έχει φύγει από τη ζωή. Αλλά και αν υπάρχει ακόμα, ας μη ξεχνάμε ότι έχουμε και μιά μεγάλη Μητέρα, που δεν μας αφήνει ποτέ. Από τη στιγμή που ο Χριστός πάνω από τον Σταυρό είπε στον Ιωάννη “Ιδού η μήτηρ σου”, η Παναγία είναι η μεγάλη Μητέρα κάθε πιστού.

Και ποιά είναι η συμβουλή της Παναγίας; Ό,τι είπε στους υπηρέτες στον γάμο της Κανά: “ό,τι αν λέγει υμίν ποιήσατε”. Κάνετε ό,τι σας λέει ο Ιησούς. Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας, αν ακούγαμε και εφαρμόζαμε αυτήν τη συμβουλή της Παναγίας. Δεν θα υπήρχαν πόλεμοι, αιματοχυσίες, εγκλήματα, αδικίες, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Όμως ο κόσμος δεν αλλάζει μαγικά και αυτόματα, είπε ο Σεβασμιωτατος. Μόνο αν αλλάξουν οι άνθρωποι. Γι’ αυτό ας αρχίσουμε από τον εαυτό μας. Ας ακούσουμε την συμβουλή της Παναγίας και με τη Χάρη του Θεού ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Γιατί μόνο αν αλλάξει ο κόσμος μέσα μας, θα αλλάξει και ο κόσμος γύρω μας, κατέληξε ο Μητροπολιτης Κορωνείας.

Τέλος, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, ευρισκομένου στην Μύκονο για την Πανήγυρη της Ι. Μονής Παναγίας Τουρλιανής και ευχήθηκε σε όλους την ευλογία, τη χάρη και την προστασία της Παναγίας.

Ακολούθησε, κατά το έθος, η επιβίβαση της Ι. Εικόνας σε πλοιάριο, που έπλευσε μέσα στον κόλπο του Μ. Γιαλού, ενώ οι πιστοί παρακολουθούσαν από την παραλία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ