Ενοριακά

Κορωνείας Παντελεήμων: «Η Εκκλησία δεν αλλάζει τους ύμνους, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις εποχές»

Με αθρόα προσέλευση πιστών τελέστηκε απόψε, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Εσταυρωμένου Ταύρου.

Στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος από αρκετούς ιερείς, όμορους και μη, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο ναός ήταν, από πολύ νωρίς, κατάμεστος από κόσμο κάθε ηλικίας που κρατούσαν στα χέρια τους βασιλικούς και περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν τον Σταυρό.

Ο κ. Παντελεήμων στο σύντομο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ενώ εξήγησε τον συμβολισμό του σημείου του σταυρού. Τέλος, αναφερόμενος στη φράση από το απολυτίκιο της εορτής «νικάς τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος», πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε και το ψάλλουμε γιατί έτσι τιμάμε τους ευσεβείς βασιλείς του Βυζαντίου. Η Εκκλησία δεν αλλάζει τους ύμνους, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις εποχές, καθώς το τροπάριο αναφέρεται στην εποχή του ευσεβούς Αυτοκράτορα Ηρακλείου, που κατατρόπωσε τους βαρβάρους και έφερε πίσω τον Τίμιο Σταυρό.»

Αύριο θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η ύψωση του Τιμίου Σταυρού προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κορωνείας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου-Βριλησσίων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κορωνείας: «Να λέμε την αλήθεια με κάθε κόστος»

Κορωνείας: «Κάποιοι διαφημίζουν την αθεΐα τους ως προοδευτικότητα»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ο Μητροπολίτης Κορωνείας δεν έχει εγωισμό»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κορωνείας: «Ο έλεγχος πρέπει να αρχίζει από τον εαυτό μας»

Κορωνείας: «Η ελπίδα σήμερα στηρίζεται πάνω στην πίστη»