Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ το νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονα (Καθρεπτίδη), “Επί την λυχνίαν”.

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει ομιλίες που εκφωνήθηκαν από τον άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, κατά την τριακονταετή διακονία του Μητροπολίτη Παντελεήμονα ως ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής καθώς και περιλήψεις ομιλιών από άλλους ναούς των Αθηνών ή της Επαρχίας, κατά την Επισκοπική του διακονία.

Όπως τονίζει ο συγγραφέας στο πρόλογο του βιβλίου, “Όπως ο λύχνος πρέπει να τοποθετείται “Επί την λυχνίαν”, επάνω στο λυχνοστάτη για να λάμπει “πᾶσιν τοῖς ἐν τῇ οἰκίᾳ”, έτσι και ο λόγος του Θεού “ως λύχνος φαίνων εν αυχμηρώ τόπω” πρέπει να τοποθετείται και αυτός υψηλά.

Αυτό το υψηλά όμως δεν νοείται μόνο ως διάσταση χώρου, αλλά και ως χαρακτηρισμός ποιότητος, σε μια απαιτητική εποχή ανακατατάξεων και συγκρούσεων όπου όλα είναι ανασφαλή και αμφισβητούνται.

Το νέο αυτό πόνημα, που είναι το τέταρτο στη σειρά, έχει ως σκοπό να αποτελέσει ένα βοήθημα για τους διακόνους του θείου λόγου, αλλά και αφορμή προβληματισμού για κάθε αναγνώστη.

Ετικέτες: