Ενοριακά

Κορωνείας: «Ο Χριστός δεν σταματά να μας επισκέπτεται»

Την Κυριακη ΙΕ Λουκά (Ζακχαίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας στο Ι. Ναό Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο και τους συνεφημερίους του.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος πήρε αφορμή από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας.

Μία επίσκεψη του Χριστού,είπε, στο σπίτι του Αρχιτελώνη Ζακχαίου ήταν αρκετή,για να του ανατρέψει ολόκληρη την ζωή και να τον οδηγήσει σε ειλικρινή μετάνοια και επανόρθωση των αδικιών, που είχε διαπράξει.

Αλήθεια,μας επισκέπτεται ο Χριστός σήμερα ;

1. Μας επισκέπτεται όταν μελετούμε τον λόγο Του,το ευαγγέλιο,την Κ. Διαθήκη.

Μία φράση της προς Ρωμαίους επιστολής του Απ. Παύλου ήταν αρκετή,για να οδηγηθεί ο Ι. Αυγουστίνος στην πίστη και στην αγιότητα. Αυτός για τον οποίο έκλαιγε η μητέρα του Μόνικα παραπονούμενη στον Επίσκοπο Αμβρόσιο Μεδιολάνων για την απιστία του υιού της.

2. Μας επισκέπτεται όταν ακούμε τον λόγο Του. Βγαίνοντας ένας ιεροκήρυκας από τον Ναό είδε να τον πλησιάζει ένας άνθρωπος και να του δίνει ένα φιαλίδιο. Απόρησε ο Ιεροκήρυξ ! Και ο άγνωστος τού είπε : έχει δηλητήριο. Δεν το χρειάζομαι πιά ! Ήμουν έτοιμος να το πάρω. Ο λόγος σας με στήριξε. Με τόνωσε ψυχικά. Μου έδωσε ελπίδα και αισιοδοξία.

3. Μας επισκέπτεται με τον θλίψη,τον πόνο. » Ακοήν ωτός ήκουόν σε το πρότερον,νυνί δε ο οφθαλμός μου εώρακέ σε » θα πει ο Ιώβ προς τον Θεό, όταν τον βρήκαν οι θλίψεις και ο πόνος.

» Μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν » λέμε στο » Πάτερ ημών «. Γιατί τάχα ; Ο Θεός μας πειράζει ; Υπάρχουν οι » ενήδονοι » πειρασμοί, θεμιτοί ή αθέμιτοι,που είναι εκούσιοι και οι «έμπονοι» πειρασμοί,που είναι ακούσιοι, αλλά τους επιτρέπει ο Θεός,για να νικήσουμε τους ενήδονους. Με τον πόνο συνειδητοποιεί ο άνθρωπος τα όριά του και ξανανοίγει η καρδιά του στην Χάρη του Θεού,που τον ενισχύει να νικήσει τους αθέμιτους ενήδονους πειρασμούς.

4. Και βεβαίως μας επισκέπτεται με τα Ι. Μυστήρια και μάλιστα με την Θ. Ευχαριστία,
όταν η καρδιά μας γίνεται κατοικητήριο του Θεού. Αρκεί να πλησιάζουμε με την συναίσθηση ότι μεταλαμβάνουμε Σώμα και Αίμα Χριστού και έχουμε πλέον τον Χριστό «κατοικούντα εν ταις καρδίας ημών» και όχι απλώς επισκέπτη !

Ο Χριστός,λοιπόν,δεν σταματά να μας επισκέπτεται. Εμείς τον δεχόμαστε στον κόσμο μας, στα σπίτια μας, στην ζωή μας,στην καρδιά μας ;

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Υποδοχή εικόνας της Παναγίας του Τιχβίν στην Αποστολική Διακονία

Σπύρος Παπαγεωργίου

ΒΙΝΤΕΟ: Υποδοχή Ι. Εικόνος Παναγίας του Τιχβίν στην Αγία Βαρβάρα

Γραφείο Ρεπορτάζ

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου-Βριλησσίων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κορωνείας: «Να λέμε την αλήθεια με κάθε κόστος»

Κορωνείας: «Κάποιοι διαφημίζουν την αθεΐα τους ως προοδευτικότητα»